реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Екс- директора "Чернігіводоканалу" таки дістають...

САП повідомила про підозру колишньому директору комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради Олександру Шкіню у зловживанні службовим становищем.

Про це редакція 368.media дізналася із матеріалів Вищого антикорупційного суду.

Шкіня звинувачують у зловживаннях протягом 2015 року, під час перебування на посаді директора КП «Чернігівводоканал». Діючи свідомо, достовірно знаючи про наявність на підприємстві достатніх коштів для оплати зобов'язань по кредиту від Міжнародного юанку реконструкції та розвитку, він штучно створив заборгованість по ньому, припинивши оплату. В результаті, із державного бюджету було отримано субвенцію на погашення кредиторської заборгованості перед МБРР, а отримані від господарської діяльності кошти були використані на інші цілі.

Також екс-директор КП «Чернігівводоканал» не направив кошти на погашення задекларованих сум податку на додану вартість, штучно створив заборгованість, припинвши їх оплату. На це КП також отримало субвенцію із держбюджету, а отримані від господасрької діяльності кошти екс= керівник витратив на власні цілі.

Згідно висновку комісійної судово-економічної експертизи, розмір шкоди державі, завданої КП «Черніігівводоканал» за неуплату податкових зобов'язань по податку на додану вартість за травень -жовтень 2015 року складає 7,8 млн гривень. Також експертиза встановила збитки підприємства за невиплату боргу по кредитах за серпень- листопад 2015 року в розмірі 5,06 млн гривень.

Правоохоронці повідомили в кінці січня Шкіню про підозру за ч. 2 ст. 364 КК. Пізніше ВАКС відпустив підозрюваного під особисте зобов'язання, хоча прокурор просив вибрати Шкіню запобіжний засіб у вигляді 168 тис. гривень запоруки.
368 медіа

Від редакції "Сіверщини".
Для Чернігова секретом Полішинеля є те, що Шкінь - кум і соратник тодішнього міського голови Олександра Соколова, витрачав кошти комунального підприємства на партію "Наш край", у якій Соколов мав провідні позиції.



Теги:Чернігівська міська рада, Шкінь, Корупція, САП, вакс, Олександр Соколов, Чернігівводоканал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar