реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Козацьке свято було без влади

У Батурині відбулося традиційне козацьке свято. Цього року воно ювілейне, бо відбувається 20-й раз поспіль.

Незважаючи на круглу дату, вперше за останні роки не помічено жодного політика всеукраїнського масштабу і перших осіб області, які зазвичай любили позувати перед фото- і відеокамерами у вишиваних сорочках. Не виявив також жодного інтересу до свята і телеканал Бенкендорфа-Арфуша, який має назву «Перший національний».

Якби не зміна політичної ситуації в країні, подібна різка зміна «елітарних» настроїв і смаків могла б стати великою загадкою, що претендує на сенсацію.

Офіційні заходи розпочалися у Покровській церкві, де відбулася заупокійна літургія по батуринцях, які загинули під час штурму гетьманської столиці московськими військами.

Після цього відбулася офіційна церемонія покладання квітів до пам`ятного знаку жертвам Батуринської трагедії, у якій взяли участь представники місцевої влади і громадськості, козаки Батуринського, Ніжинського, Чернігівського і Прилуцького полків, представники обласної і районної держадміністрацій, чернігівського осередку партії «За Україну», організації «Патріот України».

Учасники козацького свята урочистою ходою пройшли до парку "Кочубеївський", де встановлено козацькі курені і розміщено виставки майстрів народної творчості – "містечко майстрів", виставка "Чернігівщина туристична".

По дорозі до парку "Кочубеївський" гості також поклали квіти до пам’ятника Герою Радянського Союзу Миколі Кадуну, до Кургану слави на честь батуринців, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, каплички "Остання Тарасова дорога", пам’ятника "Скорботна мати України".

У концертній програмі і урочистих заходах також взяли участь духовий оркестр чернігівського філармонійного центру, автор музики до знаменитої «Козачки» Микола Збарацький, соліст чернігівського облмуздрамтеатру Влад Лещенко.

Козаки просто неба частували батуринців і гостей міста козацьким кулішем, а «джигитовку» на конях з бойовою косою, військовою шашкою і арапниками демонстрували Микола і Дмитро Череп – представники талалаївського товариства «Магнат».

"Високий Вал".
Фоторепортаж можна переглянути тут: http://val.ua/culture/Culture/205730.html




Теги:М.Збарацький, козацтво, Козацьке свято, Перший Національний, Батурин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar