реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Батуринське свято: влада і козаки -- окремо

"Як тільки за Віктором Ющенком закрилися двері резиденції Президента, так і припинилося відновлення Батурина", -- сказала одна працівниця Національного заповідника "Батурин -- гетьманська столиця". Проте зроблено стільки, що не соромно за Україну.

Традиційне обласне козацьке свято, започатковане "Просвітою" та Рухом, цього разу проходило без видимої участі просвітян і рухівців. Принаймні, з партійних прапорів були тільки прапори партії "Реформи і порядок" та Партії регіонів. УНП ж, яка має найближчий стосунок до цього свята, повністю його проігнорувала, за винятком кількох бобровичан та чернігівців, що прибули самостійно.

Козаки свято відзначали напередодні -- в знак протесту проти влади, яка протягує законопроект проти української мови. Влада ж теж не виділялася титулами, обійшлися другорядними чиновниками. Зате агітували за себе народний депутат Олег Ляшко та Михайло Голиця, що хоче стати народним депутатом.

Редакція "Сіверщини" та "Білої хати" організовано виїхала на козацьке свято і ознайомилася з відновленим заповідником завдяки цікавій і відвертій екскурсії завідувачки відділом заповідника Наталії Сердюк. Особливо нас вразив палац останнього гетьмана Кирила Розумовського. Злива не завадила нам захоплюватися Батурином -- він того вартий.

Василь ЧЕПУРНИЙ









Теги:УНП, Сіверщина, Козацьке свято, пр, ПРП, столиця, Батурин


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Василь Федорович, мабуть і ви маєте на 1/5 розділити відповідальність за відверту байдужість до свята колег від УНП. Треба було б нагадати. Бо мало що ? Життя таке бурхливе ж, що хлопці могли забути. Їм треба постійно нагадувати і все буде нормально. А ще ж біда- з транспортом. Вірніше не з транспортом, а з фінансами, з якими у партії Ю. Костенка-оля-люлю! Тому не треба так жорстко судити тих, хто не розділив трапезу з козацького козана! Будьмо!
avatar
2
Борисе Степановичу, нагадував. Та й там є штат тих, хто має самонагадуватися... А гроші -- скинулися б і самі, особливо колишні депутати могли б, нинішні помічники депутатів... Зрештою, хлопці ж з Бобровиці приїхали... До речі, козацький казан, якщо й був, то не про нас -- козаки були окремо і чхать вони хотіли не тільки на владу, але й на партії.
avatar