реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хабарник -- міський голова Ніжина чи ні?

Мешканців міста Ніжина дуже турбує те, що кримінальна справа, порушена ще у 2008 році проти міського голови Михайла Приходька, його рідного брата Віктора та керівника комунального ринку Анатолія Походні, досі не розглянута.

Всім відомо, що вони були затримані правоохоронними органами в підозрі у скоєнні тяжкого злочину – отримання хабара у великому розмірі. Той факт, що вже майже чотири роки громада міста не може вважати себе повноцінною, бо до сих пір не отримала відповідь від державних слідчих та судових органів на запитання «Злочинець міський голова чи ні ?». Тим більше, що Президент України Віктор Янукович, оголосивши війну корупції, неодноразово говорив про те, що всі кримінальні справи, пов’язані із корупцією, не повинні затягуватися та приховуватися.

Ніжинці з подивом та обуренням спостерігають як судовий розгляд резонансної кримінальної справи по обвинуваченню міського голови Ніжина у хабарництві спочатку неквапно розслідувався, а тепер так само розглядається у суді.

Коментар правозахисника: «В судовій практиці дійсно існує таке поняття, як розумний строк розгляду справ. Тактування цього строку зустрічається як у кримінально-процесуальному законодавстві, та і у Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Крім того це питання знайшло своє відображення у листі Верховного суду України № 1-5/45 який було направлено головам апеляційних судів України. В якому зокрема говориться, що відповідальність держави за затягування впровадження у справі, як правило настає у випадку нерегулярного призначення судових засідань, їх призначення з великими інтервалами, невжиття судом заходів до дисциплінування сторін у справі, направлення справи на додаткове розслідування чи на новий судовий розгляд.»

Крім того очевидно, що порушуються вимоги кримінально-процесуального кодексу та інші Постанови Пленумів Верховного Суду України. За навмисне затягування судового розгляду несе персональну відповідальність суддя у відповідності до законів України. У випадку кримінальної справи стосовного мера Ніжина у наявності факти затягування розгляду кримінальної справи та порушення всіх розумних строків її розгляду.

Тому, у своїх зверненнях ніжинці просять представників судової гілки влади Чернігівської області не затягувати розгляд гучної і важливої для них кримінальної справи, та сподіваються, що їх голос буде почутий. Тим більше, як раніше повідомлялося, у що місті триває збір підписів для звернення до Президента України саме з цього питання.

Сергій ПЕТРЕНКО



Теги:приходько, Ніжин, Новозаводський суд, міська рада, Генеральна прокуратура, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar