реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Справа Приходька: адвокат втратив свідомість

Чергове судове засідання по кримінальній справі ніжинського міського голови М.В.Приходька, котре пройшло 15 червня, показало наближення неминучого кінця цієї епопеї.
Адвокат М. Приходька Демиденко у судовому засіданні втратив свідомість: якщо це пов’язано гіпертонічною хворобою пана Демиденка то все ясно, але якщо це інсинуація, спланована М. Приходьком і направлена на затягування розгляду справи, то це злий умисел, який суддя повинен усунути для продовження розгляду справи й завершити її винесенням вироку.

Депутат Ніжинської міської ради Багрінцев Максим направив судді Новозаводського районного суду м. Чернігова депутатське звернення, у якому рекомендує після таких випадків з втратою свідомості адвокатами М. Приходька направляти таких осіб на єкспертизу для з’ясування стану здоров’я. Експертиза дасть точні дані, чи особа, яка втрачала свідомість, має дійсно хворобливий стан, чи це намагання затягнути розгляд справи. А також депутат Багрінцев рекомендує судді відсторонювати адвокатів Приходька, від участі у процесі, якщо вони дійсно мають проблеми зі станом здоров’я.

Станом на 6 червня 2012 року суд повністю допитав всіх свідків, котрі були заявлені стороною обвинувачення – прокуратурою та захистом підсудного мера М.В.Приходька. Не дивним є те, що захист М.В.Приходька заявив аж 15 свідків, напевно це було зроблено з метою затягування розгляду справи, але всі свідки були допитані за два дні. Також судом зачитано всі 15 томів кримінальної справи, тож всі матеріали справи вже повністю досліджені, судовий процес перейшов у стадію судових дебатів, а далі останнє слово підсудного і вирок…

Наступні судові засідання по кримінальній справі призначені на 26, 29 червня та 4, 6 липня 2012 року. 11 липня суддя ухвалить та виголосить вирок по даній справі. Меру м. Ніжина М. Приходьку загрожує покарання у вигляді 12 років позбавлення волі та заборона права займати державні посади строком на 3 роки.

Нагадаємо: 15 грудня 2008 року близько 20-тої години вечора в місті Ніжині Чернігівської області неподалік від центральної площі міста спільною оперативно-слідчою групою Генеральної прокуратури України та МВС було затримано за отримання хабара в особливо-великих розмірах міського голову М.В.Приходька. Під час затримання у службовому автомобілі мера міста було виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 19 тис. 500 доларів США. Змиви з долонь посадовця та номінал і номери купюр підтвердили версію правоохоронних органів, що ці кошти були отримані у якості хабара.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Новозаводський суд, приходько, міська рада, Ніжин, Генеральна прокуратура, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar