реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Готуються робити операції на відкритому серці

У Чернігівській обласній лікарні відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії з рентгенохірургічним блоком та ліжками інтенсивної терапії. Тут будуть лікувати пацієнтів з інфарктом міокарду, гострим коронарним синдромом та планових тяжких хворих з усієї області. Це відділення стане базовим для регіонального центру серцево-судинної хірургії.

На Чернігівщині, за даними статистики, 74 відсотки смертей стаються внаслідок серцево-судинних захворювань, що й пояснює актуальність такого медичного центру.

«Обласна лікарня стане опорним закладом, де отримуватимуть екстрену допомогу не тільки жителі найближчих населених пунктів, а й усієї області. Тому сьогоднішня подія - лише початок великої справи у боротьбі, в даному випадку, з наслідками інфарктів», зазначила під час відкриття відділення заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова.

Директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, президент Асоціації серцево-судинних хірургів України Василь Лазоришинець, який, до речі, є вихідцем з Чернігівської обласної лікарні, високо оцінив створення відділення, зазначивши, що на мільйон населення операцій має бути приблизно 800, а також 2,5-3 тисячі хірургічних маніпуляцій (мається на увазі коронарографія і стентування).

Головний лікар ЧОЛ Андрій Жиденко висловив сподівання, що вже влітку тут проведуть перше оперативне втручання на відкритому серці. Всі умови для цього забезпечено. Є й відповідне сучасне обладнання.

На облаштування та оснащення відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії витратили майже 7 млн грн, приблизно 5,4 млн з яких — кошти Державного фонду регіонального розвитку.
"Голос України"



Теги:Чернігівська обласна лікарня, медична реформа, операції на серці, серцево- судинні


Читайте також



Коментарі (0)
avatar