реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Делегація Чернігова відвідала місто-побратим Меммінген

Чернігівська делегація на чолі з секретарем міської ради Олегом Шереметом повернулася з міста-побратима Меммінгена (Німеччина), де на запрошення німецької сторони гості взяли участь у заходах з нагоди Дня міста.

Під час робочих зустрічей із вкотре переобраним обербургомістром німецького міста-побратима Іво Хольцингером були розглянуті питання подальшої співпраці міст та обміну досвідом у сферах розвитку місцевого самоврядування, охорони здоров’я, освіти, культури. Наголошувалося на важливості розширення співробітництва на рівні міст і держав. Невелике німецьке місто з населенням 45 тисяч осіб останніми роками стало справжнім економічним центром Баварії.

Чернігівська делегація відвідала кілька промислових підприємств, детально вивчаючи перспективи співробітництва. «Надзвичайний інтерес викликав у нас логістичний центр "DACHER" у Меммінгені — справжній серйозний осередок бізнесу, — ділиться враженнями О.Шеремет. — Підприємства-виробники не утримують власного автотранспортного парку та не будують складів для зберігання — всі питання щодо зберігання продукції та її доставки до споживача вирішує логістичний центр. Скажімо, продукти харчування дуже швидко комплектуються в необхідній кількості і в потрібному асортименті та оперативно доставляються до магазинів. Супермаркети замовляють чимало різноманітних товарів і теж у короткі терміни їх отримують. Центр працює цілодобово». Секретар міськради вважає, що подібний досвід також може бути перспективним для Чернігова.

Начальника фінуправління міської ради В.Бистрова зацікавила плідна співпраця підприємств та підприємців Меммінгена з владою у вирішенні міських проблем. Яскравим прикладом стала реконструкція та добудова аеропорту. Підприємства охоче надали кошти на цей об'єкт міської інфраструктури, адже вони усвідомлюють, що діючий аеропорт стане потужним поштовхом для зростання економічної активності. На таких же умовах спільного фінансування владою й бізнесом здійснюється відбудова центральної площі Меммінгена. Керівники наших медичних закладів А.Жиденко та В.Фаль мали нагоду поспілкуватися зі своїми німецькими колегами та благодійниками, які вже багато років поспіль надають допомогу чернігівцям, зокрема спецтранспортом та медикаментами.

Гості з Чернігова побували на святковому карнавалі з нагоди Дня міста і взяли участь у традиційному меммінгенському "рибному фестивалі".

Керівник чернігівської делегації від імені міського голови Олександра Соколова запросив партнерів узяти участь в урочистостях, які проходитимуть у Чернігові у вересні з нагоди Дня міста. Він наголосив на тому, що наша влада всіляко сприятиме розвитку ділових контактів задля залучення до Чернігова німецьких інвестицій.

Відділ зв'язків із громадськістю міської ради




Теги:відвідала, Меммінген, Чернігова, Шеремет, міська рада, місто-побратим, делегація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar