Хліб на заквасці їстимуть чернігівці
Урочисту червону стрічку на відкритті ТОВ «Рижський Хліб» перерізали Надзвичайний і Повноважний посол Латвійської Республіки Юріс Пойканс, почесний консул Олена Вишнякова, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, а також директори та засновники заводу. Про це повідомляє сайт Чернігівська ОДА
Хлібозавод звели у Чернігові трохи більше, як за рік. Основним засновником є латвійський підприємець Боміс Нормундс. Наразі в експлуатацію введено першу чергу, планується ще дві. У проект уже інвестовано близько двох мільйонів євро. У пекарні працює більше 60 осіб, розширюватимуть штат до трьохсот працівників. За зміну (8 годин) має виходити близько 5 тонн продукту.
Асортимент — 16 товарних одиниць: хліб, грінки, сухарики, чіпси. Особливість виробництва полягає у старовинній латвійські рецептурі та значному відсотку ручної роботи, адже консистенція тіста не дозволяє ділити його механічним способом.
— Під час приготування хліба використовується артезіанська вода і не додаються дріжджі та олія. Борошно ошпарюють. Закваску витримують в осикових діжах ручної роботи протягом доби. Випікається хліб при різних температурних режимах та довго дозріває опісля, — розповідає генеральний директор Геннадій Макаренко. — Наразі вартість одного кілограма до 80 гривень. Доволі висока ціна диктує нам необхідність фасувати продукт меншими порціями. Поки знайти наш товар можна лише у кількох магазинах Чернігова, однак ми напрацьовуємо мережу розповсюдження.
Голова Чернігівської облдержадміністрації зауважив, що такий перспективний проект є результатом плідної співпраці місцевої та обласної влади з Почесним консульством Латвійської Республіки в Чернігові.
— Консульство розпочало свою роботу лише рік тому, а вже маємо таку інвестицію. У цьому ж дусі націлені працювати і надалі. Чернігівщина — привабливий та комфортний регіон для ведення бізнесу, — наголосив Валерій Куліч.
Як зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Юріс Пойканс, спочатку потужності мали розташовувати в іншому регіоні, та, зваживши всі «за» та «проти», завод розпочав роботу саме у Чернігові.
Хлібозавод звели у Чернігові трохи більше, як за рік. Основним засновником є латвійський підприємець Боміс Нормундс. Наразі в експлуатацію введено першу чергу, планується ще дві. У проект уже інвестовано близько двох мільйонів євро. У пекарні працює більше 60 осіб, розширюватимуть штат до трьохсот працівників. За зміну (8 годин) має виходити близько 5 тонн продукту.
Асортимент — 16 товарних одиниць: хліб, грінки, сухарики, чіпси. Особливість виробництва полягає у старовинній латвійські рецептурі та значному відсотку ручної роботи, адже консистенція тіста не дозволяє ділити його механічним способом.
— Під час приготування хліба використовується артезіанська вода і не додаються дріжджі та олія. Борошно ошпарюють. Закваску витримують в осикових діжах ручної роботи протягом доби. Випікається хліб при різних температурних режимах та довго дозріває опісля, — розповідає генеральний директор Геннадій Макаренко. — Наразі вартість одного кілограма до 80 гривень. Доволі висока ціна диктує нам необхідність фасувати продукт меншими порціями. Поки знайти наш товар можна лише у кількох магазинах Чернігова, однак ми напрацьовуємо мережу розповсюдження.
Голова Чернігівської облдержадміністрації зауважив, що такий перспективний проект є результатом плідної співпраці місцевої та обласної влади з Почесним консульством Латвійської Республіки в Чернігові.
— Консульство розпочало свою роботу лише рік тому, а вже маємо таку інвестицію. У цьому ж дусі націлені працювати і надалі. Чернігівщина — привабливий та комфортний регіон для ведення бізнесу, — наголосив Валерій Куліч.
Як зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Юріс Пойканс, спочатку потужності мали розташовувати в іншому регіоні, та, зваживши всі «за» та «проти», завод розпочав роботу саме у Чернігові.
Читайте також |
Коментарі (0) |