реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівський драмтеатр збирає повні зали не тільки в Україні!

Мистецтво, що зворушує серця. Саме такі відгуки – і знавців театрального мистецтва, і широкого глядацького загалу – про високомайстерну творчу роботу на сцені супроводжували акторів Чернігівського театру під час короткого гастрольного туру у вересні цього року.
Спочатку гомельським шанувальникам театрального мистецтва були представлені дві комедійні вистави, поставлені художнім керівником – головним режисером нашого театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим, «Ніч перед Різдвом» за однойменною повістю М.Гоголя та «Комедія помилок» В.Шекспіра. Високопрофесійна гра чернігівців настільки глибоко вразила мистецький загал нашого білоруського міста-побратима, що на місцевому телебаченні було відзнято інформаційний ролик про перебування в Гомелі чернігівських акторів, до якого включено найяскравіші сцени з показаних вистав та інтерв’ю з виконавцями головних ролей та режисером-постановником.



Наступною знаковою віхою цієї гастрольної подорожі став феєричний виступ шевченківців на ХХІ Міжнародному театральному фестивалі «Біла вежа» у Бресті, де повнісінька театральна зала стоячи аплодувала гоголівський «Ночі перед Різдвом» у виконанні наших акторів. І ні виконання вистави українською мовою, ні осучаснене прочитання гоголівського твору, ні оригінальне, супердинамічне сценічне вирішення постановки не стали на заваді, а, навпаки, сприяли емоційному сприйняттю глядачами знайомого зі шкільних програм твору у такому несподівано захоплюючому виконанні чернігівських акторів.



І вже повертаючись з білоруських мандрівок, чернігівські шевченківці завітали до шевченківців волинських і також подарували луцьким театралам дивовижну магію «Ночі перед Різдвом» за невмирущим твором Миколи Гоголя.

Справлене на глядачів незгладиме враження від вибухового сценічного дійства найкраще передано в численних глядацьких і журналістських відгуках на виставу, які почали надходити на адресу сторінку театру у Фейсбуці після її перегляду. Ось одне з них від Наталії Шепель: «Від створеного вами, дорогі чернігівці, фантастично зашкалює, репається по швах, вивільняє щось важливе… Так геніально «втягнути» глядача у зимову виставу цієї гарячої пори, так майстерно вмістити його в цю просту і стильну тривимірність на сцені – о, люди добрі, це треба вміти!!! І ви це зробили! ...Спасибі вам за те, що Гоголь може бути таким неймовірним, таким стильним! Що це настільки здорово, що розпирає від гордощів!»



Браво, шевченківці! Б-Р-А-В-О !!!



Раїса МІНЕНКО, керівник літературно-драматургічної частини театру






Теги:драмтеатр, ChernihivTheatre, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar