реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівський архієпископ пригрозив за порушення клятви

"Священне писання говорить: "Не кляніться. Ні небом, тому що воно є престол Божий, ні Землею, тому що вона є підніжжя Боже, ні храмом, тому що він є дім Божий. А слово Ваше нехай буде: так – так, ні – ні. Але у зв’язку з тим, що ми бачимо, наскільки людське слово девальвувало, і люди можуть говорити так, а робити по-іншому, то, відповідно, для особливого ствердження цього слова використовується клятва", – наголосив секретар Синоду Української Православної Церкви Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Він прокоментував присягу, складену кандидатами в депутати від об'єднаної опозиції: "Принесення присяги кандидатами в депутати чи депутатами від опозиції свідчить про те, що простому слову наших політиків уже не довіряють, на жаль".

Зважаючи на те, що Турчинов не є православним, а баптистом, а дехто з кандидатів -- католиками, архієписокп Євстратій сказав: "Біблія є священною книгою для всіх християн: для православних, для католиків, для протестантів. Думаю, ви й самі могли переконатися, коли дивилися американські фільми, де показують судові засідання, там відбувається клятва на Біблії. Так само і інавгурація кожного американського президента, хоча жоден із них не був православним. За всю історію Америки лише один президент був католиком, усі інші були протестантами, у тому числі й нинішній Обама. Тому клястися на Біблії для протестантів – це цілком звичайна річ".

Нагадаємо: ще раніше прилюдну клятву не співпрацювати з Партією регіонів виголосили також кандидати від партії "УДАР Віталія Кличка". Різниця полягає в тому, що саме БЮТ привів у парламент найбільшу кількість "тушок".



Теги:вибори- 2012, Київський патріархат, архієпископ Євстратій, опозиція


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Стаття 35 Конституції України. " Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави ".
avatar