реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігівська облрада відмовилася захищати українську мову

Мова - душа народу, його першооснова і його ознака. Видатна українська поетеса Ліна Костенко казала: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». То мову сьогодні якраз відібрало більшості в обласній раді. Депутати Партії регіонів, КПУ, групи Рудьковського «За Чернігівщину» та позафракційним. І вони хочуть відібрати її у народу.

Адже саме вони відмовилися вносити в порядок денний питання «"Про звернення-вимогу Чернігівської обласної ради до Верховної ради України щодо негайного зняття з розгляду законопроекту № 9073 "Про засади державної мовної політики». Даний проект рішення вчора вніс голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Олександр Кодола.

Маріонеткова більшість за вказівкою з центру відхрестилася від питання про мову. Не вистачало тільки дирижера кнопкодавів з Києва Михайла Чечетова. Тож, можна зробити висновок, що Партія регіонів, окрім того, що розвалила економіку країни, то ще й відхрещується від мови, а в підсумку, можливо, і від громадян.

Олександр Кодола наприкінці пленарного засідання зачитав звернення фракції з трибуни і зазначив: «В цій політичній ситуації, яка склалася сьогодні, фракція ВО «Батьківщина» в обласній раді разом з українським народом захищатиме наш духовний прапор – єдину українську державу мову. Крім цього ми категорично проти прийняття цього закону. Ми переконані: він посіє ворожнечу та розкол в українському суспільстві та поставить під сумнів питання соборності України».

Сергій СЕМЕНЕНКО



Теги:українська мова, Батьківщина, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar