реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Алкоголь, тютюн, м'ясо, молочні продукти та солодощі -- основний раціон чернігівців

За даними державних статистичних спостережень, на Чернігівщині за 9 місяців 2010р. через торгову мережу та мережу ресторанного господарства підприємств (юридичних осіб) області реалізовано споживчих товарів на 3110,1 млн.грн., що на 2% перевищило показник 9 місяців 2009р.

Продаж непродовольчих товарів становив 1565,5 млн.грн., що склало 50,3% загального обсягу роздрібного товарообороту. Вагома частка в структурі роздрібного товарообороту серед непродовольчих товарів припадала на продаж світлих нафтопродуктів, медикаментів та лікарських засобів, автомобілів та автотоварів, матеріалів будівельних, приладів електропобутових.

Продовольчих товарів було реалізовано на 1544,6 млн.грн., серед яких переважали алкогольні напої, тютюнові вироби, м’ясопродукти, молочні продукти та кондитерські вироби.

Роздрібний товарооборот ресторанного господарства визначився в сумі 134,3 млн.грн. і склав 98,2% від обсягів 9 місяців 2009р. У загальному товарообороті підприємств (юридичних осіб) його питома вага склала 4,3%.

У роздрібній торговій мережі реалізовано товарів, що вироблені на території України, на 2378,1 млн.грн. (79,9% товарообороту), у тому числі частка вітчизняних продовольчих товарів склала 93,2%, непродовольчих – 68,0%.

Найбільш жваво здійснювалася роздрібна торгівля та ресторанне господарство в м.Чернігові. За 9 місяців 2010р. в обласному центрі було реалізовано споживчих товарів через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) на 1847,6 млн.грн, що становило 59,4% роздрібного товарообороту області.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:продукти, обсяг товарообороту, Ресторан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar