реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

«Зняла порчу» за дві тисячі...

Наприкінці минулого року до чергової частини Чернігівського райвідділу міліції з заявою про те, що її ошукала невідома жінка, звернулася 69-річна жителька села Слобода. Цей злочин одразу було взято під особистий контроль начальником райвідділу Сергієм Бондарем.

Під час бесіди з потерпілою правоохоронці з’ясували, що в жовтні минулого року до одного з господарств Слободи завітали дві жіночки. Одна залишилася на вулиці, а друга представилася цілителькою Дар’єю і, зайшовши в двір, розповіла пенсіонерці, яка була сама вдома, що на всю її родину та худобу наведено порчу і що вона може все безкоштовно виправити. Після згоди господарки гостя перейшла до рішучих дій. Попросила яйце, рушник та гроші, які є вдома, потім все це поклала в подушку, щось покричала і наказала старенькій три дні спати на цій подушці і нікому нічого не розповідати, щоб чари не повернулися. Господарка змогла оговтатися лише через декілька хвилин, але «Дар’ї» вже не було.

Старенька зазирнула в подушку й побачила, що 2000 гривень, які вона дала незнайомці, там не було.

Співробітником карного розшуку та старшим дізнавачем було проведено ряд оперативно-розшукових заходів, опитані свідки й це дало свій позитивний результат. Бабусі були показані фотографії, і вона одразу впізнала «цілительку». Нею виявилася 39-річна жителька Сумської області, яка вже не перший раз попадає в поле зору правоохоронців за аналогічні злочини.

За даним фактом порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Це карається обмеженням волі на строк до 3 років. «Цілительку» оголошено в розшук.

Галина Пиріг,

помічник начальника відділу ЧРВ УМВС




Теги:Сумська область, злочин, карний розшук, кримінальна справа, порча


Читайте також



Коментарі (0)
avatar