реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Зимова школа журналістики

Журналіст – це не тільки відповідальна і цікава професія, але ще й небезпечна. Збираючи інформацію, він повинен виявити неабиякі акторські здібності, зуміти, де це потрібно, залишитися непоміченим, спрацювати у ролі стороннього спостерігача, а в іншому місці зіграти важливу персону, домогтися довіри, схилити співрозмовника на свій бік і обов'язково сподобатися йому, адже тільки за умов цілковитої довіри можливе розкриття потрібної інформації. Але крім цих якостей потрібно ще мати талант та знати «золоті правила» написання статей. Всі, хто пройшов відбір і потрапив на навчання до Зимової школи журналістики (спільний проект "Молодої Просвіти" і Всеукраїнської газети "Сіверщина"), яка відкрилася 5 лютого, мають змогу такі знання отримати від відомих і авторитетних журналістів чернігівщини та продемонструвати їх на практиці.

"Журналістиці неможливо навчити. Журналістиці можливо навчитися"
"Журналістиці неможливо навчити. Журналістиці можливо навчитися"- такими словами відкрив перше заняття головний редактор газети "Сіверщина" Василь Чепурний. Відразу ж тренер розповів найважливіші моменти у професії журналістиці, а також застеріг «молодих журналістів», що шлях до слави в цій професії — довготривалий і тернистий; популярність приходить до журналіста тоді, коли він сходить на професійну вершину, набуває авторитетності серед читачів, оволодіває глибокими знаннями і секретами майстерності. Тобто це наслідок багаторічної невтомної праці над собою.

«Поради від Савенка»
Друге заняття взяв у свої руки відомий журналіст Владислав Савенок. З перших хвилин знайомства з тренером атмосфера в кімнаті стала позитивною. Протягом 4 годин з цікавістю всі слухали і вступали в діалог з Владиславом. А він у свою чергу намагався донести суть теми лекції, розповідаючи при цьому цікаві випадки зі свого життя. І йому це вдалося! Ще довго після закінчення заняття слухачі не могли відірватися від його розповідей, а потім ще довго згадували матеріал, який був цікаво викладений.

Професія журналіста — це безкінечне самовдосконалення.
Попереду ще 6 занять, під час яких ми будемо вчитися і здобувати навички у нелегкій справі журналістиці. Навчання і спілкування з відомими журналістами допоможе нам прискорити цей процес і зробити його цікавим. Можливо, вже хтось з учасників Школи зрозумів своє покликання і вже скоро, після закінчення Школи, в «команду журналістів» ввіллються нові таланти і лідери.
Взагалі, такі проекти дуже корисні для починаючих журналістів. Організатори Зимової школи журналістики зробили все можливе для того, щоб процес отримання знань був якомога цікавим і корисним для учасників проекту. Всі умови для навчання забезпечені, тепер залежить все від нас, від того як ми покажемо себе в майбутньому на практиці.

Романова Тетяна, учень зимової школи журналістики




Теги:Сіверщина, Газета, Школа, савенок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar