реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Згоріла церква збирає гроші на відбудову

27 вересня цього року в с. Кобижча Бобровицького району Чернігівської області в результаті пограбування і умисного підпалу згоріла Церква Успіння Пресвятої Богородиці 1875 року!

Церква була пам'ятником класичної монументальної дерев'яної архітектури України кінця 19-го століття. Церква Успіння Пресвятої Богородиці була найбільшою і найвеличнішою з кобижчанських церков. Площа залу для парафіян складала 280 кв.м. В храмі одночасно могли розташовуватися 600 – 700 чоловік. Церква відрізнялася неймовірно красивим внутрішнім вбранням.

Подія стала справжнім потрясінням для всіх культурних, освічених людей. Безумовно, для мешканців сіла – це ще і їх особисте, ні з чим незрівняне горе, адже Церква Успіння Пресвятої Богородиці супроводжувала по життю їх дідів та прадідів, і повинна була пройти той же шлях і разом з ними.

Зараз мешканці Кобижчі намагаються відбудувати Церкву за власні кошти. Навіть старенькі бабусі внесли свій вклад до загальної справи, віддавши на будівництво свої заощадження, відкладені про "чорний день"! Кобижчанці просять всіх небайдужих людей допомогти їм відновити Церкву Успіння Пресвятої Богородиці і низько кланяються їм за це.

Збір коштів на будівництво Свято-Успенської Церкви здійснюється на розрахунковий рахунок
Гавій Марія Ярославівна
№ 23375 в АТ ЧОУ «Ощадбанк» 10024/0139
МФО 353553
Код 09353504
Призначення платежу: Благодійний внесок на відновлення церкви

З усіх питань про допомогу у відновленні храму можливо зв'язатися з настоятелем Церкви Успіння Пресвятої Богородиці
протоієреєм отцем Василем Іллічем Гавієм по тел. 097 175-00-20.
Звіт про хід відновлення Храму дивиться на сайті kobizhcha.com



Теги:УПЦ Московського патріархату, Чернігівська єпархія, Кобижча


Читайте також



Коментарі (0)
avatar