реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Заради посади в Януковича повертають табличку імені Кучми

"Новий порядок" починається з повернення кучмівських табличок
У селі Шевченкове Звенигородського району Черкащини на стіну місцевої школи повернули зняту ще 2005 року меморіальну дошку, де зазначено, що будівля зводилася за підтримки тодішнього Президента України Леоніда Кучми.
12 лютого ритуал з повернення кучмівської реліквії на стіну сільської школи очолив персонально колишній губернатор Черкащини Вадим Льошенко, скромно запросивши на це дійство лише три центральні телеканали.

– Будівлю для Шевченківського навчально-виховного комплексу було зведено всього за п’ять місяців, – розповіла "Прес-Центру" директор школи Валентина Нечитайло. – 28 жовтня 2004 року Кучма заводив першокласників у новеньку школу.

Директорка каже – тоді нова школа стала порятунком від навчання дітей у дві зміни.

Злі ж язики стверджують, що, повертаючи табличку похапцем збудованій тоді школі, Льошенко нагадує про своє існування Леонідові Кучмі, який прогнозовано матиме деякий вплив на формування кадрів після інавгурації нового Президента України. У іншого претендента на крісло губернатора Черкащини, Петра Душейка (в часи Кучми і Льошенка – голови Чорнобаївської райдержадміністрації), досить хиткі шанси отримати цю посаду. Очолюваний ним штаб Віктора Януковича під час другого туру виборів лише зафіксував черговий програш свого кандидата по всій Черкащині – він набрав у 2,5 разу голосів менше, аніж Юлія Тимошенко. Саме в час, коли в Києві урочисто готують булаву для Януковича і святковий піджак для Кучми, Вадим Льошенко натякнув, хто на Черкащині всі п’ять років "помаранчевої влади" найтрепетніше ставився до реліквій епохи Леоніда Кучми. Цікаво, чи почеплять у Шевченковому такі ж таблички зі згадуванням про сприяння будівництву в селі Президента Віктора Ющенка? Адже при ньому в Шевченковому було зроблено значно більше…

* * *

Черкащина пам’ятає те, як у нашому Городищі жив і працював у 1876 році творець гімну "Ще не вмерла Україна" Павло Чубинський, а 1906 року у Шполі народився співавтор музики гімну Радянської України Григорій Фінаровський. Інші часи були, і розмах наших земляків у творенні державних символів іншим був. Тепер же телевізійників гукають, коли просту табличку зі схованки в село привозять…

Підготував: Олександр БРАВАДА, Софія МАРЧЕНКО
Джерело: "Прес-Центр"




Теги:Черкащина, Янукович, Ющенко, Кучма


Читайте також



Коментарі (0)
avatar