реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вишиванкова хода

Цієї суботи, 25 травня, у Чернігові відбулася «Хода у вишиванках». Розпочалася вона від фонтану біля ТЦ «Мегацентр» і завершилася біля пам’ятнику Тарасу Шевченку співом Державного гімну.

У марші взяло участь близько двох сотень чернігівців: різних за віком, політичними переконаннями, соціальним положенням, до акції долучилося декілька десятків корюківчан – активістів громадської організації «Альтернатива».

Під час ходи учасники маршу виконували різноманітні вітчизняні пісні як народні так і естрадні, брали участь у конкурсах та інших розвагах, розповідали про свої вишиванки.

Усі учасники маршу, які виявили себе якоюсь оригінальною деталлю були нагороджені подарунками. Так Оксана Орда та Володимир Оніщук отримали подарунки за цікаві розповіді пов’язані з вишиванками, відзначили й витвір Ірини Шевченко, який вона вишила в Естонії. Захоплення викликала старовинна вишиванка Володимира Поліщука, подарована чернігівським етнографом Юрієм Дахно, мереживо якої вишито на двохсотрічному полотні –«чернігівському шовку», було відзначено й час придбання: так одну з вишиванок дівчина придбала за півгодини до початку маршу.

Нагородили призами наймолодшого – 8 місяців та найстарішого учасників маршу – священика Петра, який проживає вже 8-й десяток років, не залишилась непоміченою і учасниця маршу з найдовшою косою. Загалом всі залишились задоволені та запланували провести наступну «Ходу у вишиванках» на початку осені.

Марш мав за мету популяризацію українського народного одягу і традицій – зокрема, та української культури - загалом.

Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:Олександр Ясенчук, Костянтин Іванов, Чернігів, вишиванки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar