реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Викрадений у Німеччині «Мерседес» зупинили чернігівські митники та прикордонники

5 лютого у пункті пропуску «Сеньківка» на українсько-російському кордоні працівники Чернігівської митниці спільно з військовослужбовцями Чернігівського прикордонного загону затримали за підозрою у підробці документів автомобіль Мерседес 2009 року виготовлення.

Автомобіль «Mercedes-Benz S500 4Маtic» заїхав до зони митного контролю о першій годині ночі. У салоні авто знаходились двоє громадян Російської Федерації та громадянин України, віком 38, 42 та 43 роки. Для перетину кордону водій обрав смугу спрощеного контролю – «зелений коридор». Але рішенням спільної митно-прикордонної оглядової групи Мерседес було виведено до смуги поглибленого догляду для здійснення ретельної перевірки. Найбільша підозра у достовірності наданих до митного контролю документів виникла у інспектора митниці під час вивчення технічного паспорту на автомобіль та доручення на право користування ним. Можна констатувати, що підвела зловмисників безграмотність: документи містять ряд граматичних помилок та розбіжностей щодо назви місця проживання власника авто та його імені.
Далі події розвивались, як у гарному детективі. Для з’ясування обставин справи співробітники служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил провели додаткові перевірочні заходи, у результаті яких отримали повідомлення УкрБюро Інтерполу про те, що даний транспортний засіб розшукується німецькою поліцією як викрадений.

Отже, автомобіль затриманий. Працівниками митниці складений протокол про порушення митних правил за статтею 352 Митного кодексу України. Орієнтовна митна вартість авто становить близько 1 мільйона гривень. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

Світлана СТРИЖАК,
керівник прес-служби Чернігівської митниці (спеціально для "Сіверщини")




Теги:Стрижак, кордон, затримали, мерседес, прикордонники, митники, чернігівські


Читайте також



Коментарі (0)
avatar