реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«УДАР»: Такі вибори визнавати не можна

В партії "УДАР" розглядають можливість проведення з'їзду партії та ухвалення рішення про відмову від партійного виборчого списку і висуванців, які перемогли у мажоритарних округах, та невизнання парламентських виборів. Про це заявив заступник голови «УДАРу», керівник виборчого штабу партії Віталій Ковальчук.

«Влада перетворила встановлення результатів цих виборів на фарс, небачений за своїм цинізмом. Волевиявлення людей повністю зневажають і відкрито ним нехтують. Таким чином, склад парламенту, який сьогодні намагаються протягнути, не відображатиме настроїв і запиту громадян. Ми йшли в парламент, щоб працювати, тому не братимемо участі у перетворенні Верховної Ради на декоративний орган Партії регіонів», - підкреслив Ковальчук.

Партія «УДАР» розглядає можливість відмови від депутатських мандатів, адже вибори в Україні і встановлення їхніх результатів відбулися з масовими порушеннями закону та втручанням правоохоронних органів у виборчий процес, через що реальний вибір людей був спотворений. Про це заявив Віктор Пинзеник в ефірі «5 каналу».

Політик зазначив, що суспільство чітко висловило свою позицію – воно не хоче нинішньої влади. 50% виборців проголосували за опозицію, а отже зрозуміло, що партії регіонів мажоритарна система була потрібна для того, щоб повністю взяти під контроль новий парламент. «Як можна визнати результати, коли, наприклад, кандидат від опозиції виграє з відривом у 10 тисяч голосів, а суди ухвалюють рішення і зовсім інший кандидат потрапляє до парламенту, - заявив Пинзеник - Сьогодні ми боремося не за прізвища і округи – для нас важливе право людей обирати депутатів. А не щоб їх призначали на судових засіданнях, у кабінетах на Банковій, або в кабінетах на вулиці Грушевського».

Віктор Пинзеник закликав усіх небайдужих виборців приєднатися до акції протесту проти викривлення результатів голосування, яка відбудеться 5 листопада о 10 ранку біля Центрвиборчкому
За матеріалами сайту партії "УДАР Віталія Кличка"



Теги:Центрвиборчком, підсумки виборів, Віктор Пинзеник, удар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar