реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

Статистика Пасхи

Україна: понад 10 млн українців взяли участь у Великодніх богослужіннях. Святкові служби відбулись у 15 тисячах храмів по всій Україні.
Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

До охорони громадського порядку у всіх регіонах держави залучалися майже 29,6 тис. працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Російська Федерація: в пасхальних богослужіннях взяли участь 4 мільйони прихожан. У самій Москві, за даними поліції, прийшли до храмів 300 тисяч жителів – для 15-мільйонної Москви це складає невеликий відсоток. До речі, на головні мусульманські свята в Москві виходять більше 500 тисяч жителів російської (?) столиці.

Святкування проходило у 10, 5 тисячах храмів та монастирях Російської Федерації. Ще раз гляньте на цифри кількості храмів в Україні, де співали «Христос воскрес!».

У Москві, щоб потрапити на пасхальне богослужіння, треба було пройти пропускний поліцейський пункт, де проводився огляд прихожан. Москва боїться терору, який сама викликала війною в Чечні, Дагестані та Грузії.

Порівняти чисельність населення України і Російської Федерації ви можете самостійно. 45 мільйонів в Україні до 140 мільйонів у РФ. Відсоток православних – вирахуйте і це будуть всі православні Росії. Адже віруюча людина не може не прийти у храм хоча б раз на рік, на найбільше християнське свято –Воскресіння Ісуса Христа.

І після цих цифр Москва нас буде вчити православ’ю, та ще й устами мордвина Кіріла (Гундяєва)? Буде нам розказувати про «руській мір»? У Мурманську і в Тюмені уже стоять мечеті, а вони заповзялися українців просвіщати православ’ю…

Але в українців – інша біда: православні свята перетворюються в тривалі і важкі застілля. Аж інколи здається, що холодець і смачна паска є більш важливішими за духовне свято Воскресіння Господнього. Звісно, взнаки дається комплекс людей постголодоморної нації. Он американці всерйоз доводять, що їхнє ожиріння має підсвідомою причиною голодування перших поселенців. Що вже казати про українців, у яких Голодомор ще живий у пам’яті живих людей, ще стоїть близько від нас, сьогоднішніх?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:пасха, розпад РФ, Україна - Росія, Голодомор


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Мабуть, все-таки не треба акцентувати увагу на пості, як голодуванні. І закликати від переоб'їдання на Великдень і далі взагалі.
avatar
2
Григорію Куценку -- якби міліція завищувала цифри, то й опозиційні мітинги у них би були більш багатолюдними. Вигідно ж! насправді, як знаємо, міліція навпаки -- занижує цифри. Знову ж таки: якщо завищує українська міліція цифри (за Вашою логікою), то російська поліція робила б те саме у більш грандіозних масштабах. Тим паче, у них є політичний запит від влади на таке завищення. Отже, Ваше твердження відпадає.
А цифри мене зовсім ніякі не лякають, бо Господь не в цифрі. Його антипод -- теж.
avatar