реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Сашкова ялинка

25 грудня у Сосницькому музеї Довженка відбулося традиційне новорічне свято «Сашкова ялинка» для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей, дітей – переселенців, дітей з сімей військовослужбовців – учасників АТО.

Традиція влаштовувати Новорічне свято для дітей існує майже стільки, скільки існує музей. В його основу лягли спогади Олександра Довженка про першу в його житті новорічну ялинку, яку він побачив крізь вікно школи, будучи ще дошкільням. Лісова красуня вразила дитячу уяву, зачарувала і повела в казковий світ. Багато після цього було ялинок у його житті – і у шкільні роки, і в дорослому віці, але ця, перша, залишилась найчарівнішою.

Після смерті Олександра Петровича його дружина, Юлія Солнцева, передала до музею штучну ялинку з їхньої квартири та ялинкові іграшки. Відтоді в музеї щороку влаштовується це чудове свято.

Святкове дійство відбулося в кінозалі музею. Спочатку гості познайомилися з історією свята «Сашкова ялинка» та переглянули підбірку слайдів – фотографій з цього свята різних років: починаючи з чорно-білих кадрів 60-х років минулого століття, коли музей містився лише у приміщенні меморіальної хати, і до кольорових знімків сучасності.

А потім розпочалося саме свято – з Дідом Морозом і Снігуронькою, хороводами, піснями і віршами, цікавими конкурсами , призами та цукерками. Про це розповідає сайт Департамент культури Чернігівської ОДА

Новорічний настрій запанував у музеї. Ніби знову ожила та давня казка , що постала перед маленьким хлопчиком Сашком Довженком і зачарувала його на все життя.



Теги:Сосниця, новорічні традиції, музей Довженка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar