реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Примирення потребує пам'яті

8 травня 2015 р. з нагоди Дня пам’яті і примирення у Ніжині відбулися урочисті заходи біля пам’ятника Якову Батюку. Цей 25-ти річний герой, єдиний за роки Другої світової війни сліпий – керівник підпільної організації, яка діяла у Ніжині. Про це повідомляє сайт Асоціації об'єднання підприємств Ніжинщини"

На диво, урочистості були малочисельними, хоча у них узяли участь ветерани і делегація незрячих з Києва. Широкого представництва міського активу не було, традиційно представників держаних і самоврядних органів було підмінено невеликою групою школярів. Вшанування, таким чином, перетворилися на слабо зорганізований формальний захід. Це удвічі прикро і дивно під час теперішньої боротьби з підступним ворогом на сході. Чи зріс рівень патріотизму дітей, які “віддувалися” під дощем за дорослих? І чи не байдужістю можна пояснити факт зникнення меморіальної дошки на будинку родини Батюків кілька років тому?

Від Асоціації “Об’єднання підприємств Ніжинщини” та Благодійного фонду “Ніжен” червоні гвоздики до пам’ятника Героєві поклали Анатолій Литвин, Микола Шкурко, Сергій Ільющенко.



Теги:День пам'яті, Микола Шкурко, Nine Inch Nails, Ніжин, Яків Батюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar