реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Повінь: до школи — на човні!

Чи не найбільше відчувається повінь у Ріпкинському районі Чернігівщини. За повідомленням обласного управління МНС, внаслідок підйому рівня води в р. Дніпро в смт Радуль повеневими водами підтоплено 21 вулицю та 9 провулків.

Ускладнено сполучення з центром смт Радуль (200 дворів, де мешкає 440 осіб). Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходяться під контролем селищної ради. Рішенням Ріпкинської райдержадміністрації створено необхідний запас пально-мастильних матеріалів, укладені договори з приватними власниками моторних човнів. Подвір’я та будинки не підтоплені. Діти шкільного віку (55 учнів) доставляються до школи разом з батьками за допомогою човнів.

Внаслідок підйому рівня води на р. Дніпро в с. Новосілки повеневими водами частково підтоплені вулиці Годовікова, Дніпровська, Шевченка, Північна, Гоголя, провулок Зелений (48 будинків, де мешкає 64 особи), внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з частиною території села та з смт Радуль. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів. Питання життєзабезпечення знаходиться під контролем селищної ради. В цьому селі підтоплена 1 господарча будівля.

Порушено транспортне сполучення по автодорозі Задеріївка-Суслівка з с. Суслівка (22 будинки, 26 осіб) та с. Плехтіївка (1 будинок, 3 особи) біля автомобільного мосту через меліоративний канал, де відмічається підйом рівня води над дорожнім покриттям. Школярів та вагітних немає. Сполучення здійснюється за допомогою човнів, інші дороги до вказаних населених пунктів не можуть бути використані тому, що проходять через заболочену місцевість.

Внаслідок переливу повеневими водами дороги Любеч-Кукари на ділянці довжиною 1 км ускладнено сполучення між с. Кукари (12 осіб) та смт Любеч. В с. Кукари підтоплено 10 садиб, будинки не підтоплені. Сполучення здійснюється за допомогою човнів.

В смт Любеч повеневими водами р. Дніпро підтоплена вул. Замкова (1 будинок та 7 осіб, з них 2 учня). В с. Миси повеневими водами р. Дніпро підтоплена вул. Набережна (15 будинків, 23 осіб). В с. Клубівка повеневими водами р. Сож частково підтоплена вул. Червонопартизанська (2 будинки, 2 особи). В с. Старі Яриловичі повеневими водами р. Дніпро частково підтоплена вул. Чапаєва (5 будинків, 5 осіб).

Будинки не підтоплені. Прохід мешканців до своїх будинків забезпечується.




Теги:Повінь, Дніпро, Любеч, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar