реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Пішки дійшов до Києва голова запорізької "Просвіти"

8 грудня о 10-00 до Головпоштамту в м. Київ, в день 144-річниці створення ВУТ «Просвіти» ім. Т. Шевченка з Запоріжжя до Києва з акцією «Січовий шлях «Просвіти»» прибув голова правління Запорізького обласного об’єднання «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, член січового духовного братства Олег Ткаченко.

Олег Валентинович пройшов відстань близька 600 км за 29 днів, на своєму шляху відвідавши близько ста населених пунктів.

Мета акції «Січовий шлях «Просвіти» -- принести з Запоріжжя до Києва дух Хортиці, дух Січі і зареєструвати в секретаріаті новообраної Верховної Ради України «Вимоги» : «Розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та міжетнічному протистоянню – поставимо надійний заслон, друге, це донести нашим співвітчизникам, основне гасло акції – що «МИ УКРАЇНЦІ» незалежно від національної, політичної та релігійної приналежності і не треба політиканам нас ділити, ми одна монолітна українська родина, а українська нація нарешті повинна взяти на себе відповідальність за долю держави і кожного з нас".

Шлях пролягав Запорізькою – Дніпропетровською – Полтавською – Кіровоградською – Черкаською - Київською областями та м. Києвом, у кожному населеному пункті будуть проходили зустрічі та збиралися підписи на підтримку «Вимог».

Галина ЄГОРОВА



Теги:українська мова, Просвіта, Запоріжжя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дух Хортиці і Січі в сьогоднішній Україні збережений. Запорожці в свій час служили то польському королю, то московському царю - хто більше платив. Так і нинішня Україна вже більше 20-ти років вибирає куди приткнутися - до Москви чи до Брюселю. Ніяк не визначиться де вигідніше.
Читайте Д.Яворницького, панове "просвітяни"!
avatar