реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Під Кіптями аграрії блокували трасу на Київ

На кілька годин аграрії Чернігівщини заблокували трасу Чернігів - Київ біля села Кіпті Козелецького району.

За словами учасників акції, головна вимога - відміна несправедливих податкових іиршень уряду Яценюка. Вони вимагають від Президента накласти вето на зміни в Податковий кодекс, внесені урядом.

«Ми взяли уряд у символічне кільце. І будемо стискати блокаду, якщо уряд не чує голос громади. Вимагаємо від уряду вімінити несправедливі і шкідливі рішення. Вимагаємо від Президента не підписувати податкові зміни. Своєю реакцією Президент покаже, на чиїй він стороні - України чи непутьового уряду, яке не може відстояти інтереси країни у переговорах з МВФ. Таймер відліку життя Кабміну Яценюка включено. Рахунок пішов на години», - заявив один із ініціаторів акції, народний депутат України Валерій Давиденко.

«Якщо податкові зміни приймуть, в 2016 році галузь впаде на 10-12%. Очікується колосальний спад у тваринництві - до 15%, в рослинництві - 5-7%. Уряд знищує єдину перспективну галузь, що дає економіці кожен третій долар експортної виручки», - додав Валерій Давиденко.

На думку учасників акції, відміна спецрежиму обнуляє конкурентні переваги вітчизняного агросектору. За їх словами, аграрії втратять біля 30 млрд гривень оборотних коштів.

Валерій Давиденко балотувався від партії "Заступ" і його компанія, за словами експертів, були найдорожчою в області.



Теги:уряд Яценюка, Валерій Давиденко, протест аграріїв, Кіпті, нові податки


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Датифундисты растениеводы сверхприбыли бояться потерять...
avatar
2
Про які рівні умови ? Хайнашому заводу вернуть 100 ПДВ. А то кожний зачуханий так званий аграрій на Лендкрузері, а землю вже задрочили соняхрм та кукурудзою, звівши всіх корів.
avatar