реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Олег Баранков: влада в Ніжині нелегітимна

Ця історія бере свій початок від 15 грудня 2008 року, коли правоохоронними органами було затримано ніжинського міського голову Михайла Приходька за підозрою в отриманні хабара в сумі близько 60 тисяч доларів за вирішення питання щодо оренди з наступним викупом нежитлового приміщення площею 1738,3 кв. м (колишній банно-оздоровчий комплекс).
А вже 18 грудня Генеральною прокуратурою України Приходьку М.В. було пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочину і відсторонено від займаної посади. Відповідно Кримінальний кодекс передбачає, що одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище — карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Новозаводський районний суд Чернігова 6 грудня 2010 року виніс постанову про призначення до судового розгляду кримінальної справи у відкритому судовому засіданні.

Повернемось до постанови Генеральної прокуратури, в якій зазначено, що в разі притягнення службової особи до кримінальної відповідальності за посадовий злочин, а так само, якщо особа притягається до відповідальності за інший злочин і може негативно впливати на хід досудового або судового слідства, слідчий зобов’язаний відсторонити її від посади. Обвинувачений Приходько М.В. у даний час обіймає посаду ніжинського міського голови Чернігівської області. Він притягується до кримінальної відповідальності за вчинення посадового злочину та має доступ до документів, які відносяться до справи. Також йому підпорядковані працівники міської ради, в тому числі ті, що є свідками у справі. За таких обставин подальше його перебування на цій посаді може негативно впливати на всебічне, повне і об’єктивне дослідження обставин справи і хід досудового слідства в цілому, оскільки обсяг його службових повноважень дає підстави вважати, що він може впливати на об’єктивність показань свідків, які є його підлеглими.

У результаті виборів 31 жовтня минулого року Приходько М.В. був знову обраний міським головою. Він отримав підтримку 6908 (30,60 wacko виборців із 22 тисяч, що прийшли на вибори. І, незважаючи на існування постанови прокуратури про відсторонення його від посади, Приходько М.В. приступив до виконання повноважень міського голови. Але 3 листопада, тобто до моменту оголошення міською виборчою комісією рішення про обрання Приходька М.В. міським головою, секретар міської ради Олег Баранков у своєму зверненні на ім’я ніжинського міськрайонного прокурора Мозгового В.Г. поставив до відома прокуратуру про можливість відповідних дій з боку обвинуваченого і, крім того, просив надати на адресу міської ради інформацію про чинність дії постанови про відсторонення обвинуваченого від посади.

У зв’язку з тим, що прокуратурою не було вжито достатньо заходів для врегулювання цього питання, депутат міської ради Олег Баранков звернувся до Ніжинського міськрайонного суду з позовною заявою про визнання нечинними ряду рішень Ніжинської міської ради. У своїй заяві позивач просить суд скасувати рішення Ніжинської міської ради за підписом Приходька М .В., відстороненого від виконання посади міського голови у межах кримінальної справи, порушено відносно нього за вчинення ним посадового злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, а саме рішення міської ради від 15 листопада 2010 року про затвердження структури апарату виконавчого комітету міської ради, про обрання секретарем міської ради Кирсанова Олега Володимировича, про обрання заступниками міського голови Мороза Олександра Сергійовича та Роговинської Світлани Юріївни.

Як зазначив О. Баранков, сьогодні в Ніжині ми маємо фактично нелегітимну владу, яка своїми діями може завдати шкоди правам та свободам громадян та громаді в цілому, і наш обов’язок — зупинити цю протиправну діяльність.

Микола НАУМЕНКО




Теги:міська рада Ніжина, Ніжин, Суди, хабарництво, М.Приходько


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Не зрозуміло чого вимогає Баранков, якщо сам він не набрав і 4 000 голосів, а ще висунутий Баранковим однофамілець Приходька(місцевий наркоман) набрав 1000 голосів, через те, що пожилі люди зробили помилки в бюлетнях, бажаючи віддати голоси за чинного міського голову Приходька М.В.. Ганьба газеті "Сіверщина", яка публікуєи заказні статті ніжинського БЮТу,ганьба вам!
avatar
2
Баранков такого натворил, что люди и слышать о нём не хотят. На что рассчитывает человек? А уголовными делами пусть занимаются соответствующие службы, но не баранковы.
avatar
3
А проэкт кем заказан?
avatar