реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Ніжинці вшанували козаків

16 лютого з нагоди 20-ї річниці створення Ніжинського козачого полку, представники міської влади на чолі з секретарем Ніжинської міської ради О. Кірсановим, козачий полк м. Ніжина та міські громадські організації, ціль яких сприяти відродженню та популяризації культурних традиції Ніжинщини, урочисто здійснили покладання квітів до міського пам’ятника гетьману України Багдану Хмельницькому.

Після покладання ківітів біля пам’ятника Богдану Хмельницькому голова Ніжинського козачого полку взяв слово та сказав: «Козацька доба була однією з найяскравіших сторінок української історії. З нею пов’язаний глибокий пласт національної самобутньої культури, яку ми мусимо зберігати та примножувати».

"В усі часи козацтво йшло в авангарді громадського руху. Й сьогодні воно посідає чільне місце в процесі формування в Україні розвинутого громадянського суспільства, є рушієм державотворчих процесів».

Депутат Ніжинської міської ради
Багрінцев Максим

На фото: літній вигляд пам'ятника гетьману Хмельницькому у Ніжині



Теги:козацтво, Богдан ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, Ніжин, міська рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Щось не помітно було ніжинських козаків на ст.Крути: ні сьогодні, ні тоді.
avatar
2
Дійсно Ніжинського козачого полку не було помітно в Крутах! Але 16 лютого біля пам'ятника Б. Хмельницького козаки були! Якщо хтось не бачив, тоді запитайте у оператора каналу "НТБ", які знімали данний захід й бачили, що козаки там були!
avatar