реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Ніжинці виявили високий патріотизм

Цього року 8 травня в Україні вперше відзначається День пам’яті і примирення, а 9 травня – 70-річчя з Дня Перемоги над нацизмом у Європі.

Державою визначено 9 травня святковим днем з тим, щоб громадяни змогли узяти участь в урочистих заходах.

Члени Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» вирішили рекомендувати усім працівникам своїх підприємств прибути на місце збору та узяти участь у вшануванні пам’яті земляків, які полягли за нашу Батьківщину.

Сьогодні 9 травня 2015 р. відбулася урочиста хода від агротехнічного інституту до площі Гоголя. Як виявилося, ініціатива Асоціації була в унісон загальному патріотичному піднесенню ніжинців, адже почесна хода розтяглася на кількасот метрів.

Біля Вічного вогню відбувся мітинг-реквієм і покладання квітів до Пам’ятного знаку загиблим землякам. Виступили зокрема Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Священики відправили заупокійну літію.

Після покладання квітів ніжинці довго не розходилися, вітали один одного зі святом, ділилися враженнями від побаченого й почутого.

З огляду на масовість заходу і потребу в його кращій організації, наступні святкування треба б поширити на міський стадіон. Там могли б бути театралізована вистава з концертом, експозиція про виборювання українцями своєї свободи і державності, спілкування воїнів з молоддю.



Теги:вшанування 9 травня, wonderguau, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar