реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ненароджені… Як жити без них?

Знайома жінка з Чернігова, яка ростить двох дітей і має 40 років, ділиться пережитим: так склалося в її житті, що позбуватися небажаної вагітності за 15 років шлюбу довелося неодноразово.

Чи то знань мали з чоловіком недостатньо, чи то «щастя» таке жіноче. За останні десять років зробила вже вісім абортів… Все б нічого, якби не останній… Цей був найжахливішим.
І хоча минуло вже два роки від того дня, їй і досі моторошно від пережитого. А тоді, зважившись на аборт (третя дитина ну аж ніяк не вписувалась ні в життєві плани, ні в тісні житлово-комунальні умови), жінка після сімейної наради з чоловіком подалася до лікарні.
Начебто не вперше. Начебто й нічого було так труситися перед операцією, але… її ледве відкачали після наркозу. Вона довго не приходила до тями і потрапила до реанімації. А коли прийшла до тями, то ніяк не могла второпати довкілля. У неї перед очима стояла побачена у наркозному потойбіччі картина: у довгому-довгому тунелі крихітна дівчинка в яскравому платтячку тягнула до неї рученята й кричала, заливаючись слізьми: «Маа-а-а-мо-о-о-о!» І той дзвінкий крик лунав і лунав у її мозку і його ніяк не можна було позбутися… Вона засинала й прокидалася із цим криком у власній голові….
Вдома вона розказала про пережите чоловіку. Той замислено промовив: «Може, хай би й було…» «Що було? Що було? – розпачливо каже жінка. – Назад вже нічого не повернеш…» Вона не вірить, що то був наркозний сон – надто вже яскравою була побачена картина. Вона ходить до церкви, розкаюється, але… Забути тієї дівчинки ніяк не може і боїться залишатися зі своїми думками наодинці. Вона навіть почала правдами й неправдами уникати власного чоловіка…

А невблаганна статистика підрахувала таке: за останні 18 років Україна втратила через аборти понад… 40 мільйонів громадян, що не народилися.

Здавалося б, жінки й чоловіки Європи більш освічені в медичному сенсі, але підраховано й там: у європейських країнах вагітність перериваються в середньому кожні 27 секунд - такий висновок зробили експерти незалежного Інституту родинної політики з Норвегії. Як повідомляють “РІА Новости”, експерти стверджують, що кожна п'ята вагітність в Європі закінчується абортом: на 6,4 млн вагітностей на рік здійснюється 1,16 млн абортів.

Інеса ФТОМОВА




Теги:вагітність, Україна втратила, Європа, жінка, Норвегія, Наркоз, аборти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar