реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

«Наша Україна» має шанси подолати 5%-ий бар’єр – Всеукраїнська соціологічна служба

«Наша Україна» має шанси потрапити до Верховної Ради за результатами парламентських виборів 28 жовтня цього року. Таку думку висловив під час прес-конференції у Києві директор досліджень Всеукраїнської соціологічної служби при НАУ Борис Сагалаков.
Він повідомив, що соціологічне опитування «Електоральні настрої населення України», проведене 28-30 вересня 2012 року в усіх областях України та місті Києві, показало, що до парламенту проходять: Партія регіонів із 20,3% електоральної підтримки, ВО «Батьківщина» - 16,6%, «Удар» - 14,2%, Комуністична партія України – 10% голосів.
За його словами, кілька партій перебуває в так званій зоні ризику, але мають шанси подолати 5-відсотковий бар’єр. Це «Україна – вперед» - 5,1% голосів, ВО «Свобода» - 4,7% та «Наша Україна» - 3,8%.
Щодо остаточного результату на виборах цих партій, Борис Сагалков також зазначив, що корективи може внести явка виборців - «безумовно, рейтинг цих партій серед виборців, що прийдуть на вибори, вищий, ніж серед усіх опитаних».
За результатами опитування не довіряють нікому 10,1% респондентів.

Дослідження показало, що більшість українців зумовлюють свій вибір надією на позитивні зміни – 39,1%, протестом проти погіршення життя – 26,5% та довірою до лідера партії чи блоку – 24,9% опитаних.
Взяти участь у виборах збирається більшість українців, зокрема підтвердили свій намір прийти на дільниці однозначно 46,9% респондентів, швидше так, ніж ні – 34,5%, швидше ні, ніж так – 8,8% й однозначно ні – 5,2%.

Під час дослідження було опитано 2500 тисячі респондентів за випадковою квотною вибіркою з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, можлива похибка опитування 2,2 %.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (0)
avatar