реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Мошки дошкуляють!

Мошки на півночі Чернігівщини у травні — не дивина. Хоча й неприємна. Але цього року навіть у Киеві жертвами мошок стало чимало людей. Комахи заважають перебувати на відкритому повітрі і киянам, і гостям міста.

Найгірше, що укуси мошкари далеко не безпечні: вони у деяких людей викликають серйозну алергічну реакцію, місця укусів опухають і болять. В травмпунктах Києва, повідомляє «Газета по-киевски», підтверджують, що в ці дні часто звертаються покусані мошкарою люди. У вихідні їх набирається до 10-15 осіб. В будні - в середньому 2 особи.

Всіх цікавить одна тема: коли це закінчиться. За повідомленням відділення паразитології СЕС Оболонського району Алли Крушельницької, це станеться тоді, коли настане спекотна погода і знизиться вологість.
Стосовно захисту, то, виявляється, з мошкарою боротися складніше, ніж з комарами. Приміром, "Офф" на мошок не діє. Але лікарі не радять й користуватися сильною хімією, щоб не втруїтися самим. Найкращий захист — прикривати тіло одягом, бо мошка має короткий хоботок і одяг їй прокусити важко.

Фахівці радять купувати в аптеках: "КомарOff", "Акомарин", "Gardex baby", "Gardax Femily".
Масове размноження мошки пов’язано із значним підвищенням рівня води в Дніпрі й Десні, а дощі забезпечили високий ріень вологи – настали ідеальні умови для размноження комах.

За інформацією Газета по-киевски




Теги:КомарOff, Gardex baby, мошки, Gardax Fem, Десна, Акомарин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar