реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Михайло Горбачов написав книгу про любов

У театрі “Берлінер ансамбль”, розташованому в середмісті німецької столиці, пройшла презентація автобіографічної книги радянського і російського політичного діяча Михайла Горбачова – “Всьому свій час. Моє життя”, пише NEWSru.com.

На заході, крім самого автора, були присутні, зокрема, колишній президент ФРН Ріхард фон Вайцзеккер (1984-1994) і екс-голова Ради міністрів НДР (1990) Лотар де Мезьєр.

У книзі екс-президент СРСР розповідає про дитинство і юність, які він провів у селі Привільному в Північно-Кавказькому краї (зараз – Ставропольський край), про студентські роки в Москві, про політичну кар’єру, аварію на Чорнобильській АЕС, взаємини з першим президентом РФ Борисом Єльциним, події серпня 1991 року.

Однак червоною ниткою по всій 550-сторінковій роботі проходить історія кохання з дружиною Раїсою Максимівною.

“Моя перша любов – дружина, а друга – політика”, – заявив на презентації автор.

Лауреат Нобелівської премії світу 1990 року розповів, що покладає на себе частину відповідальності за смерть дружини від лейкозу в 1999 році.

“Коли я був обраний генсеком (1985 рік), я сказав їй, що треба жити так, як ми жили раніше, – розповів він публіці. – Однак робота – це тяжка праця, вона забирала у нас майже всі сили. А моя вина в тому, що вона змушена була ділити зі мною мою долю, стрес”.

Нагадаємо, що Раїса Горбачова (дівоче прізвище -- Титаренко) походила з Куликівського району Чернігівщини. Предки Михайла Горбачова також походять з Чернігівщини.



Теги:Раїса ГОРБАЧОВА, Михайло ГОРБАЧОВ, видатні політики, Любов, Берлін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar