реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Лукашенко і інтернет

Президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив правила користування білоруським інтернетом

Згідно з підписаним указом інтернет-провайдери повинні ідентифікувати абонентськие пристрої доступу і зберігати не лише ці дані, але й дані про надані Інтернет-послеги. Інтернет-кафе а комп’ютерні клуби повинні ідентифікувати користувачів.Порядок цієї ідентификації визначить рада міністрів республіки.

На прохання користувача провайдери повинні обмежити його доступ до екстремістських, порнографічних матеріалів, а також сайтів, які пропагандують жорстокість і насилля або сприяють незаконній міграції та торгівлі людьми.

Указ також вимагає дотримуватися закону при публікації в Мережі своїх матеріалів і творів, захищених авторським правом. При передруці повідомлень інформаційних агенцій та ЗМІ користувачі повинні ставити гіперпосилання на першоджерело.
Крім того, указ зобов’язує державні та місцеві органи, державні товариства завести офіційні сайти, регулярно публікувати на них інформацію і надавати до неї вільний і безкоштовний доступ. Організації, які займаються експортом, мають створити додаткові версії сайтів на одній чи кількох мовах, окрім російської та білоруської

Більша частина указу вступає в силу 1 липня 2010 року. До травня рада міністрів має вирішити питання про обов’язкову сертифікацію інтернет-послуг, а також подготувати всі необхідні документи та та інструкції. В тому числі мова йде про порядок реєстрації інтернет-магазинів, ідентифікації користувачів та держреєстрації ресурсів національного сегменту Мережі (т.зв. Байнета).

За оцінками компанії Gemius, в Білорусі понад три мільйона користувачів Інтернету. На вікову групу від 15 до 24 років припадає 40 відсотків байнетчиків. Більше половини білоруських користувачів мають широкосмуговий доступ до Мережі.

За повідомленням «Lenta.ru».




Теги:Олександр ЛУКАШЕНКО, інтернет-магазини, Байнет, інтернет, незаконнаміграція, торгівля людьми, Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar