реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

ЛІКИ ДЛЯ СУГЛОБІВ

Поради від «Білої хати»
Нагадуємо: якщо ви хочете мати цілий рік у своїй хаті доброго друга та порадника для всієї родини, передплатіть «Білу хату»! У кіоски газета надходить в обмеженій кількості!
Передплату ведуть без обмежень усі поштові відділення області !
Передплатний індекс 41338

Сьогодні пропонуємо низку помічних рецептів від «Білої хати»
ЛІКИ ДЛЯ СУГЛОБІВ

* * *
Бруньки тополі у вигляді 20% настоянки на горілці або спирті застосовують для розтирань у разі радикуліту, ревматизму, подагри.

* * *
Квітки й листя бузку звичайного у вигляді олійного екстракту (30 г сировини залити 1 л маслинової олії, настояти на сонці 1 місяць, процідити) використовувати для натирань за ішіасу, люмбаго.

Квітки бузку (бузкові чи світло-бузкові) у вигляді настоянки на 40% спирті (20 г на 500 мл горілки, настоюють 7 днів) приймати по 30-40 крапель 4 рази на день, одночасно робити компрес із цієї ж настоянки або натирати хворобливі місця.

* * *
Настоянку кори й квіток каштана кінського (50 г сировини на 0,5 л горілки або спирту) приймають по 30-40 крапель 3-4 рази на день до їди й застосовують у вигляді втирань у разі болю в суглобах, подагри, ревматизму, п’яткової шпори.

* * *
Сік коренеплодів топінамбура (земляної груші) вжива ють по 1-2 столові ложки, а настій сухих коренеплодів (3-4 столові ложки сировини настоюють 2-3 години в 1 л окропу) п’ють без цукру й обмежень (як чай або воду). Зовнішньо топінамбур застосовують для ванн (1-2 кг трави кип’ятять 10-15 хв. у
10 л води). Після охолодження до 39°С приймають ванни з топінамбуром 2-3 рази на тиждень по 15-20 хвилин за артритів, поліартритів та інших порушень опорно-рухового апарату.

* * *
Прополіс і препарати з нього у вигляді аерозолів, олійних витяжок, настоянок, настоїв з успіхом застосовуються як знеболювальні засоби. Накладають 10% настоянку у вигляді пов’язок.

* * *
Скипидар сосни звичайної застосовують зовнішньо в мазях (20-25 г скипидару на 150-200 г несолоного внутрішнього жиру тварин) для розтирання як місцевий подразник, відво­лікаючий і знеболювальний засіб. Із цією метою використовують і лікувальні ванни з бруньками сосни (500 г сировини кип’ятять 10 хв. у 5 л води, фільтрують, додають у ванну).

* * *
Шишки хмелю звичайного у вигляді мазі (1 частину порошку шишок настоюють 10 днів в 1 частині спирту і змішують із 2 частинами нагрітого несолоного вершкового масла або внутрішнього жиру) використовують зовнішньо як болезаспокійливий засіб у разі ревматичного болю, забиття.
* * *

Сік або кашк у зі свіжого кореня хрону звичайного застосовують для розтирання за радикуліту, люмбаго, ішіасу, м’язового болю як ефективний болезаспокійливий засіб.

* * *
1 столову ложку меду й стільки ж кухонної солі розтирають, розчиняють на водяній бані, отриману суміш втирають у болючі місця, роблять компреси.

* * *
Компреси з тертої моркви посівної (1 склянка), зубчика часнику, 0,5 склянки горілки. Суміш кладуть у марлевий мішечок, потім у целофановий і накладають на болючі місця, добре їх закутавши. Тримають теплий компрес, доки рідина не висохне. Процедуру повторюють через день. Результат помітний через 7-8 днів.

* * *
За артритів ефективно тамують біль компреси на суглоби з кашки свіжої тертої чорної редьки, а також із міцного відвару вівсяних пластівців або вівсяної соломи.

У селах здавна практикують лікування остеохондрозу, що супроводжується болем, ваннами із сухого листя хрону звичайного. Для цього 12 листків настоюють у 10 л окропу протягом доби. Потім 1-1,5 л цього настою наливають у теплу ванну , триває процедур а 20-30 хв.

Любов ДУДЧЕНКО,
кандидат біологічних наук

Застереження: перш ніж активно використовувати рецепти, порадьтеся зі своїм лікарем.




Теги:суглоби, Біла хата, народна медицина, поради, ліки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar