реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нова церква у многострадальній Лукашівці

27 квітня 2024 року, у суботу Лазареву, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній звершив чин освячення Свято-Михайлівського храму в селі Лукашівка та першу Божественну Літургію в ньому.

Архієрею співслужили благочинний Чернігівського благочиння протоієрей Євген Орда, настоятель храму ієрей Сергій Зезуль, місцеве та запрошене духовенство.

За богослужінням лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Наприкінці відправи єпископ Антоній виголосив проповідь та привітав парафіян із сьогоднішньою визначною подією. Також, з благословення Предстоятеля Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, відзначив головного мецената новоосвяченого храму Григорія Ткаченка орденом Архістратига Михаїла ІІ ступеня.

Пресслужба Чернігівської єпархії

Михайлівська церква постала поруч із розбитою війною Вознесенською, на відбудову якої потрібні мільйони і село, невелике зовсім, цього не потягне. Тож фермер - птріот Григорій Ткаченко ухвалив єдино правильне рішення - звести поруч маленьку церковку. Що його трудами і за його гроші й зроблено. Хоча у чернігівських кабінетах було багато противників...



Теги:Лукашівка, єпископ Антоній, Григорій Ткаченко, Чернігівська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar