реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Корупціїї - зась!

25 березня своє професійне свято відзначають співробітники Служби безпеки України.

Провідними завданнями Служби безпеки України відповідно до Закону “Про СБУ” є захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного й оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від злочинних посягань.

Результатом діяльності Управління СБУ у Чернігівській області у 2009 році стало попередження нанесення економічних збитків державі на загальну суму понад 12 млн. грн. За матеріалами Управління із суб’єктів господарювання до державного бюджету стягнуто штрафів на загальну суму майже 7 млн. грн.

Порушено 21 кримінальну справу стосовно чиновників різних рівнів за фактами скоєння ними злочинів у сфері службової діяльності, у т.ч. 9 – пов’язаних із хабарництвом. На підставі положень Закону України „Про боротьбу з корупцією” за матеріалами СБУ судами притягнуто до адміністративної відповідальності 44 посадовці.

Управлінням викрито низку злочинів у кредитно-банківській сфері, пов’язаних із незаконним привласненням кредитних коштів. У результаті вжитих заходів була припинена протиправна діяльність службових осіб кількох комерційних установ, які, користуючись особистими даними громадян, незаконно отримували споживчі кредити.

У паливно-енергетичному комплексі регіону виявлено факти незаконних оборудок з паливно-мастильними матеріалами та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, а також ухилення від сплати податків у великих розмірах.

У ході захисту інтересів держави у сфері землекористування за матеріалами УСБУ іншими правоохоронними органами порушено кримінальні справ щодо незаконного розподілу земельних паїв та зловживань з бюджетними коштами, виділеними на підтримку АПК.

Протягом минулого року УСБУ порушено 34 кримінальні справи, ще 127 матеріалів скеровано до інших правоохоронних органів для порушення кримінальних справи відповідно до їх підслідності. За 21 кримінальною справою винесено судові рішення в результаті яких засуджено 37 осіб. Фігурантами низки кримінальних справ стали члени організованих злочинних груп, які діяли у сферах нелегальної міграції, контрабанди та наркобізнесу. За результатами судового розгляду кримінальних справ учасники ОЗГ та їх спільники засуджені до різних видів і термінів покарань.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області




Теги:Корупція, СБУ, незаконні оборудки, кримінальні справи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar