реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Корупційний мільйон піде на потреби ЗСУ

У колишнього голови чернігівської військово- лікарської комісії були вилучені значні кошти слідчими СБУ рік тому. Тепер же за матеріалами управління Служби безпеки України в Чернігівській області в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) передано майже 1 мільйьон доларів США, а також понад 22 тисячі євро.

За даними досудового розслідування експосадовець за гроші обіцяв військовозобов’язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок щодо непридатності до служби за станом здоров’я. До злочинної схеми фігурант залучив декількох діючих посадовців обласних ВЛК та медичних установ.

Як повідомила прес- група управління СБУ, наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.



Теги:команда ЗЕ, Анна Коваленко, ВЛК, СБУ, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar