реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

«Короп європейський»: переписано

Торік побачило світ видання «Короп — європейське місто», більше як наполовину переписане із книги В. Михайленко «Короп. Популярні нариси». Автором цього «шедевру» назвався директор місцевого історико-краєзнавчого музею Олександр Губський.

«Якщо проаналізувати два видання, — розповідає Валентина Михайленко, — то на 99% книга, на обкладинці якої стоїть прізвище Губського, ідентична з моєю книгою, від слова до абзацу. Це повністю плагіат, що в перекладі з італійської означає «крадіжка».

Якщо порівняти обсяг двох книг, то він узяв із моєї книги трохи більше третьої частини. Авторського начала у книзі Губського я не бачу. У деяких абзацах просто вставлені слова із робіт уродженця Коропщини, історика Сергія Токарєва. Образливо і за те, що я збирала по крупинці, спілкувалася із людьми старшого покоління, розпитуючи про історію містечка, а Губський це все переписав».

До речі, саме це дослідження Валентини Микитівни перемогло в обласному конкурсі «Книга 2009» у номінації «галузева література».

Книга «Короп — європейське місто» вийшла в рамках проекту «Європейське місто», фундаторами якого стали декілька поважних обласних організацій, а профінансував це видання міжнародний фонд «Відродження». Керівник проекту та консультанти вже вибачилися перед Валентиною Михайленко за те, що досконало не вивчили цієї теми, не проаналізували зробленого у цьому напрямку. Пообіцяли їй підтримку обласна організація Спілки краєзнавців України.

Олександр Губський винним себе не вважає: «У списку використаної літератури на роботу В. Михайленко я послався, видання готувалося поспіхом за 3 – 4 дні. Відповідальності не боюся, адже на цій книзі мільйонів я не заробив, та й вік у мене такий, що боятися вже нічого».

Олександр ЯСЕНЧУК



Теги:Короп, плагіат, Спілка краєзнавців


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ганьба плагіатникам!
avatar
2
Він зробив посилання... Да будь-який більш-менш нормальний студент знає, що просто зробити посилання в списку літератури не достатньо, якщо увесь інший текст тупо списаний і не оформлено це як цитація, після якої йдуть свої думки та висновки. такого роду плагіат у нормальних вузах не зараховують як самостійне дослідження. а тут доросла людина поважного віку скатала чужі думки, поставила своє прізвище і вважає, що це нормально.
avatar