реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Громадяни України прагнуть до ЄС

У січні 2013 року 48 % громадян вважають, що Україні слід вступати до Європейського союзу, вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном підтримують 15 %, вступ до НАТО – 45 % проти НАТО – 21 %. Про це свідчать результати опитування, яке провів Фонд “Демократичні ініціативи” спільно з Центром Разумкова за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, програми “Matra” Посольства Королівства Нідерландів в Україні, Національного Фонду підтримки демократії США, “PACT”, проекту UNITER Європейського Союзу.

Вибір інтеграційного шляху залежить від регіону: на Заході 95% і в Центрі 70 % віддають перевагу вступу до ЄС, а на Півдні 45 % та Сході 48,5 % – вступу до Митного союзу.

Вступ до ЄС підтримують 92% молоді віком до 30 років, 91% – у віковій групі 30-39 років, 86,5% – у віковій групі 40-49 років, 78% – у групі 59-59 років та 38% – серед людей 60 років й старших. Вступ до Митного союзу підтримують 12% молоді віком до 30 років, 20% – у віковій групі 30-39 років, 15 % – у віковій групі 40-49 років, 11 % – у групі 59-59 років та 15% – серед людей 60 років й старших.

Населення в абсолютній більшості підтримує ті умови, які було висунуто Україні для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС: удосконалення виборчої системи, впровадження Виборчого кодексу 69 %, реформування судової системи 76 %, усунення випадків політично мотивованих судових вироків 70 %, виконання рішень Європейського суду з прав людини 75 %. Причому ці вимоги підтримує більшість виборців усіх регіонів.

Лише 32,5% населення бували у країнах, які зараз є членами Європейського Союзу. Найбільше їх серед мешканців Західного регіону 81 %, значно менше – серед мешканців Центру 52 %, Півдня 38 %, Сходу 12 %. Найбільше побували у країнах ЄС, США чи Канаді люди віком 30-39 29 % та 40-49 років 28 %.

Було опитано 3000 респондентів у всіх областях України, Києві й АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Похибка вибірки не перевищує 2,1 %.

Депутат Ніжинської міської ради
Багрінцев Максим



Теги:Максим Багрінцев, євроінтеграція, ЄС


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Одна справа хотіти, а зовсім інша мати можливість і вміти жити по-європейськи. Наведіть, будь-ласка, статистику чи хотять жителі країн ЄС мати нас, українців, у їхньому складі? Особливо німці та французи?
Чи можете Ви сказати, що станеться з Галичиною, якщо Україна вступить до ЄС?
avatar
2
Окремо по державам ЕС статистики чи хочуть певні держави ЕС, зокрема Німеччина та Франція бачити нас у складі об'єднаної Европи не знайшов, можливо не має такої статистики тому, що такого опотування напевно не проводили! Але знайшов статистику соціологічне дослідження, яке проводилося по всім державам Европи й вцілому згідно цього опитування ЕС не проти того, щоб Україна приєдналася до ЕС! За приєднання України до ЕС 51 %, проти проєднання 16 %!
avatar
3
Я вважаю й переконаний, що Галичина не Донбас, якщо Україна приеднається до ЕС то Галичина це сприйме, як належне тому, що Західна Україна завжди тяжіла та прагнула до ЕС! Слід думати не про Галичину, як те, що з нею буде, якщо Україна приєднається до ЕС, а про Донбас ! На Донбасі мешкають проросійсько налаштовані громадяни й якщо Україна приєднається до ЕС можливий сепаратизм!
avatar
4
Цікаво ? А що на Вашу думку буде з Галичиною, коли Україна приеднається до ЕС ? Я переконаний, що у нас з преднанням до ЕС можуть виникнути сепаратиськи настрої на Донбасі й у Криму! Й у зв'язку з цим є загроза втратити частину території! А як Ви вважаєте ?
avatar
5
Підозрюю, що Західна Україна виїде в країни ЄС майже вся і там залишаться одні пенсіонери.
avatar