реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Громада говорить про владу

11 лютого 2010 року в прес-клубі «Чиста-політика» відбудеться прес-конференція «Стратегія розвитку Чернігова – перші підсумки очима громадськості», на якій було презентовано новий проект Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень та Освітнього центру «Ініціатива», що реалізується за підтримки Творчого Центру «Каунтерпарт».

За словами президента Поліського фонду та керівника проекту Генадія Максака проект спрямований на підвищення рівня прозорості та підзвітності діяльності органів місцевого самоврядування м. Чернігова та запровадження дієвих механізмів участі громадськості в процесі прийняття рішень. Досягати поставленої мети планується шляхом проведення громадського моніторингу виконання в м. Чернігові Стратегії розвитку міста на 2007-2015 року та відповідності рішень, які були ухвалені Чернігівською міською радою впродовж 2007- 2009 років на виконання її пунктів

Пан Максак також зупинився на важливості реалізації даного проекту та нагадав, що у 2007 р. завдяки реалізації в Чернігові проекту «Голос громадськості» було розроблено Стратегію розвитку міста Чернігів на 2007-2015 роки, яка була затверджена Рішенням міської ради від 21 грудня 2007 р. Згідно з затвердженим планом всі рішення міської ради мають корегуватися та бути націлені на виконання цілей Стратегії розвитку міста. Проте, як показує практика, затверджений документ не завжди виконується, а радше навпаки. Часто це зумовлено недостатністю фінансування, або ж формальним виканням певних пунктів Плану. Водночас, жодного разу не проводилося незалежного громадського моніторингу та оцінки виконання Стратегії розвитку Чернігова.

Керівник освітнього центру „Ініціатива” Павло Пущенко розповів про особливості інформування та залучення жителів Чернігова до процесу оцінки виконання міською владою Стратегічного плану розвитку міста. Зокрема він повідомив, що всі матеріали проекту будуть розміщуватися на сторінках громадського інформаційно-аналітичного порталу www.pik.cn.ua та надсилатися всім чернігівським ЗМІ.
„Сподіваємось, редактори чернігівських видань з розумінням поставляться до цього проекту та допоможуть вистрілювати цю непросту, експертну тему, але дуже важливу для розуміння напрямку розвитку нашого міста. Маємо показати жителям куди рухає влада Чернігів.” – підкреслив Павло Пущенко

Юрій Вдовенко - віце-президент Поліського фонду та експерт проекту повідомив про механізми напрацювання практичних експертних громадських рекомендацій щодо підвищення ефективності виконання Стратегії розвитку міста на 2007-2015.
За його словами в ході проекту планується провести п’ять круглих столів по обговоренню конкретних напрямків виконання Стратегії розвитку Чернігова. До роботи круглих столів будуть залучені всі зацікавлені сторони: посадовці міської ради, місцеві політики, громадські діячі, експерти та журналісти. Планується виробити перелік рекомендацій до міської влади, щодо ефективнішого виконання Стратегії розвитку Чернігова та направити ці рекомендації відповідним керівникам місцевого самоврядування та комунальним підприємствам

Учасники прес-конференції також нагадали, що це не перший спільник проект двох організацій Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень та Освітнього центру «Ініціатива». Зокрема, зараз триває ще один спільний проект „Прозора реформа ЖКГ міста Чернігова”, що полягає в залученні громадськості до процесу реформування житлово-комунальної сфери міста.




Теги:аналітика, П. Пущенко, Г. Максак, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar