реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

До влади в Україні прийшов режим, який активно демонтує нашу незалежну державу. ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

До влади в Україні прийшов режим, який активно демонтує нашу незалежну державу.

Кожен з нас уже відчув на собі загрозливість соціальної та економічної атмосфери, що панує в країні. Покращення життя “вже сьогодні”, обіцяного легковірному електоратові, який проголосував за Партію регіонів і її лідера, не відбулося. Замість концентрації уваги на розв’язанні пекучих соціально-економічних проблем та підвищенні життєвого рівня зубожілих громадян, правлячий режим заходився нищити українську мову, освіту, історію, культуру. Напередодні місцевих виборів коаліція зареєструвала у Верховній Раді законопроект “Про мови в Україні”. Зберігаючи за українською лише епітет “державна”, автори цього законопроекту — реґіонал Єфремов, комуніст Симоненко, литвинівець Гриневецький мають реальну мету: створити інструмент витіснення української мови з усіх сфер суспільного життя всупереч Основному Закону держави, основоположним принципам європейської мовної політики і практики.
Цим документом, який узаконює тотальну русифікацію, режим Януковича засвідчує, що він є прямим спадкоємцем царського і комуністичного режимів, відвертим противником української національної ідеї: освіта, наука, культура, інформаційний простір тотально русифікуються. Очевидно, гасло “Будуємо нову країну!” насправді приховує програму руйнації української нації — системо-утворюючого елемента державної незалежності України, посилює розкол між її людьми, фрагментацію суспільства, безглузду “регіоналізацію” кожного хутора чи робітничого селища.
Цей законопроект від влади означає продовження жорстокої мовної війни проти України, проміжна мета якої полягає у критичному збільшенні асиметричної двомовності в Україні — на користь домінування мови сусідньої держави, яка цілеспрямовано поглинає Україну, повертає її до азійського простору злиднів, корупції, сваволі.
Громадяни України! Сьогодні від кожного з нас залежить, чи будемо ми українцями в своїй державі, в Україні. Не зрадьмо пам’яті поколінь наших предків, які виплекали й зберегли українську мову! Не відступаймо від демократичного вибору українського народу! Збережімо свою душу, свою неповторність, своє рідне слово!
Всеукраїнське товариство “Просвіта” ім. Тараса Шевченка звертається до кожного з Вас, українці, із закликом написати листи протесту на адресу Верховної Ради та Президента В. Януковича, аби нагадати їм, що всі режими, які зазіхали на життя української мови, знайшли свій безславний кінець, бо в світі нема іншої країни, очільники якої самочинно розтоптували б мову власного народу.
Ми віримо, що громадяни України, які послуговуються російською мовою та мовами національних меншин, зрозуміють україномовних співвітчизників і стануть на захист мови держави, яка є їхньою доброю матір’ю, захисницею їхніх громадянських прав і свобод.
Будьмо разом — Україна в небезпеці!


Центральне правління Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Т. Г. Шевченка




Теги:українського, державу, мова, демонтує, Україна, режим, звернення, активно, народжу, незалежну


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
"До влади в Україні прийшов режим, який активно демонтує нашу незалежну державу".
А допомогли йому в цьому (приходу режиму) антитимошенківські активні дії, особливо на початку цього року, оцих сил, що тепер волають про таку небезпеку. Згадати хоча б супротив проти колишнього уряду Ю. Тимошенко оцих же "ЄЦ", УНП та їм подібних... Сказав би, що так вам і треба, та от не можу, бо через дії "проукраїнських" сил, що люблять так себе називати, а насправді - антиукраїнських, страждає вся Україна. Політичні зрадники і банкрути! Все вам було не так в політиці Юлії Тимошенко та щоденно кусали її разом з видатним бджолярем нації Ющенком! Докусалися!
avatar
2
Пане, Кордику, чому б Вам не поцікавитися чиїми руками(кнопками) здійснюються антиукраїнські дії?
Якби не численні "тушки" у ВРУ від БЮТ і НУ-НС, то те що відбувається в Україні сьогодні не відбувалося.
А хто цих "тушок" набрав у списки і привів у Верховну Раду у 2007 році ?
Відповідаю: Ющенко-Жванія-Луценко і Тимошенко-Турчинов-Губський.
Отже, Ваші дифірамби в адресу одній з представниць дніпропетровського олігархату, якому було плювати у 1991 -2009 роках на все українське, просто дивують?
avatar
3
«До влади в Україні прийшов режим, який активно демонтує нашу незалежну державу».

Во-первых, не «прийшов режим», а пришёл Президент, которого выбрали граждане Украины, как русскоязычные, так и украиноязычные. А уже Президент выбрал депутатов в Правительство. Кстати, этих депутатов избирал тоже народ Украины.
Так кто же виноват в том, что вам не нравится эта власть? Сами же и виноваты! У вас что в парламенте нет своих патриотов? За 20 лет вы не смогли объединить украинцев – потому что они вам не верят. Народ видит, что истинная цель «украинских патриотов» не украинский язык, и не улучшение его жизни, а обогащение верхушки, лидеров.
Что за бред пишут в этом обращении – «домінування мови сусідньої держави (читай России), повертає її до азійського простору злиднів, корупції, сваволі».
Ах, вот в чём причина бедности граждан Украины – в русском языке!
Или вот ещё пишут – «Очевидно, гасло “Будуємо нову країну!” насправді приховує програму руйнації української нації — …посилює розкол між її людьми, …
Кто бы это говорил! Всеукраинское общество «Просвита» с пренебрежением относится к русскоязычному населению – считает их оккупантами. Терпеть не могут, когда им пишут письма на русском языке.
А законопроект “Про мови в Україні” - это всего лишь проект. С одной стороны - мы посмотрим много ли в парламенте патриотов, а с другой стороны - может это предвыборный трюк для привлечения избирателя, кстати выгодный, как для «оккупантов», так и для «патриотов».

avatar
4
Та хто його притісняє, це "русскоязичноє насєлєніє"? Все місто розмовляє російською, книжок українських у магазинах майже нема, сама двічі була свідком того, як продавці у магазинах навіть не розуміють української мови покупців-селян, але працюють, ніхто їх не звільняє! В нашому місті українська мова, крім радіо та телебачення, звучить лише на базарі, в Інтермеццо та в освітніх закладах. Інтерв'ю дають російською запросто. Про яке притіснення ви говорите? Навіть у банках дозволяють заповнювати бланки російською, заяви також можна писати російською. Чого вам ще треба? Хочете, щоб українську заборонили?
А Просвіта діє правильно, підтримую їх. Тільки чинному президентові наші листи будуть що мертвому припарки. Диктатуру петиціями не проймеш.
avatar
5
Ох, ці мовчани, яворівські та іже з ними -- на пенсію їх, на пенсію! Як і написав Чепурний у статті Пора нації виходити із прострації...
avatar