реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Депутат міської ради порадив своїм колегам мати совість

6 липня 2010 року о 15.00 у приміщенні Медіа центру «Пряма мова» за адресою вулиця П’ятницька, 50 (ІІІ поверх) відбувся круглий стіл на тему «Таємні схеми розподілу чернігівської землі та методи їх усунення».
Приводом для проведення прес-конференції стали наступні постійно повторювані факти:
- непрозорість процесу роздачі земельних ділянок та затвердження їх на сесіях міської ради більшістю сформованою діючим керівництвом міста;
- постійно претензії ряду депутатів, щодо корумпованості і незаконності процедур розподілу чернігівської землі;
- анонімні і відкриті звернення підприємців, щодо маніпулювання ситуацією і тиск на них, з використанням службового становища, при вирішенні земельних та інших питань;
- значна кількість судових процесів з міською владою, по земельним питанням;
На заході відбулося обговорення механізму розподілу земельних ділянок в Чернігові, непрозорості процесу роздачі земельних ділянок в міській раді та були розроблені шляхи вирішення даної проблеми. Зокрема юрист Столяренко Оксана Василівна, розповіла про суть проблеми та численну кількість судових позовів стосовно оренди землі. «Жодного разу, - говорить вона, - місту і підприємцям в суді не вдавалося знаходити компроміс».
Підприємець Дерев’янко Кирил Миколайович акцентував увагу на інвестиціях. Він зазначив, що політика, яка існує зараз в міських органах влади робить значні перепони на шляху інвесторів.
Своїм досвідом боротьби з розкраданням землі в Чернігові поділилися депутати міської ради Альохін Е. В. та Шашенок В. В. Зокрема були оприлюднені документи, які свідчать про те, що за час каденції нинішньої міської ради в приватну власність було надано 283.2 га. землі. Депутати звинуватили своїх колег у незаконному присвоєнні численних ділянок землі. Валерій Вікторович зазначив, що його численні звернення до прокуратури результатів так і не дали. Едуард Володимирович закликав усіх обережно обирати владу, а депутатам порадив мати совість.
Завершив прес-конференцію громадський діяч, представник проекту «Технопарк» Сергій Вікторович Кнуренко. Він поділився досвідом інших країн у вирішенні земельних питань. Усунення даної проблеми Сергій Кнуренко вбачає в зміні діючої влади та в підвищенні мотивації депутатів працювати згідно законів. Зокрема він зазначив, що ключову роль у ситуації, що склалась, відіграє міський голова та виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Медіа центр «Пряма мова»




Теги:Шушенок, Кнуренко, АЛЬОХІН, Дерибан, Чернігівська міська рада, Чернігів, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar