реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівщина вважає праці Ірини Фаріон актуальними

24 лютого, відразу в декількох чернігівських газетах, в тому числі й обласній, з’явилися матеріали, що стосуються правильності вживання української мови у яких відображена позиція визначного філолога, члена політради ВО «Свобода» Ірини ФАРІОН.
«Кандидат філологічних наук, доцент національного університету «Львівська політехніка», - пише у статті «Слово – це фортеця в якій живе народ» журналістка Надія Оніщенко, - блискуче прочитала лекцію про роль української мови в становленні української нації. Під російським впливом, - вважає Фаріон, - фактично зруйновано українську паронімну пару слів духовний – духовий. Слово духовний стосується тільки церковно-релігійного життя, а духовий – світського: найвищих вартостей духу – філософії, культури, мистецтва, внутрішнього морального світу людини. Про це свідчить увесь пласт української літератури ХIХ і перших десятиліть ХХ століття».

- Звернення уваги чернігівської інтелігенції, мас-медіа , - вважає голова чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Андрій Міщенко, - до праць українського мовознавця Ірини Фаріон, свідчить про їх актуальність, .
Не секрет, що у культурних осередках Чернігово_Сіверщини Чернігів, Ніжин, Прилуки існує запит на правильне вживання української мови. Це свідчить про розвиток українського духу, про те, що мешканці Чернігово-Сіверщині ніколи не допустять другої державної мови, яку намагається впровадити «знавець» мови та літератури Віктор Янукович.

Прес-служба
Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»






Коментарі (13)
avatar
1
«Урок мови» від партії «Свобода»: радикалізм, ідіотизм чи провокація?

http://nation.org.ua/news/news11630.html#comment

От хто б пояснив - дурепа вона чи провокаторка?

avatar
2
То галичани такі файні люди, що у Львові говорять українською, а в Чернігові -- російською, а в Польщі -- польською...
avatar
3
Не треба панове розписуватись за ВСЮ Чернігівщину! Нехай доценти залишаються доцентами в стінах університетів і тішаться один одним та розумними студентами, а не лякають малечу в дитсадках! Така розумна пані Фаріон могла б завітати на бітьківські збори в той садочок і поговорити з батьками. То львівські батьки їй би розказали що й до чого.... на її ж мові. А якщо Фаріон має так багато повчальної енергії, то нехай поїде в Донецький університет і прочитає курс своїх розумних лекцій там. Для початку -- безкоштовно... Хіба що "Свобода" оплатить. Геть провокаторів з нашої спільноти!!!
avatar
4
Конкретний вчинок Ірини Фаріон у дитячому садочку - свідома провокація проти України, відчувається досвідчена рука російських спецслужб. Цей злочинний вчинок "дивним" чином співпав з демаршем російських шовіністів з Криму і Одеси проти нагородження Бандери. Будуть ще… Наочно бачимо скоординованість дій російських імперіалістичних кіл в Україні. Москва та її холуї в Україні готують ґрунт адміністрації Януковича для радикального наступу проти всього українського в Україні. Це відпрацьована технологія: згадайте, наприклад, у 1949 р. кегебісти вбили комуніста Ярослава Галана, оголосили це "злочином ОУН" і провели "відплатну" акцію зачистки проти всього українського - арешти, страти, депортації.
Так може зайве виправдовувати Фаріон, а треба негайно виключити її з ВО «Свобода». Чи ця організація служить ворогам України????
avatar
5
Читала вона свої лекції і в Ніжині, і у Донецьку і безкоштовно. Геть брехунів з нашої спільноти
avatar
6
Геть, пане Спудей, сказати дуже просто. У даному випадку дійсно Ірина Фаріон здійснила провокаційний вчинок. І що цікаво відвідування дитсадка записали на камеру, а потім "скинули" в Інтернет і на провідні українські та російські телеканали. Мовляв дивиться "українізацію" в Україні. Все це робилося під час атаки на українську мову і напередодні інавгурації Януковича.
Гарно працюєте панове.
avatar
7
Тут ми маємо справу з вихованням майбутнього покоління в українських традиціях.
Починається прес. Пробують вкусити найрозумнішу і ту проти кого важко вести дискусію. Вони елементарно бояться Фаріон. У них не має аргументів в публічній дискусії з нею. Тому вирішили пресанути і закрити доступ в мас медіа. І ще судячи з того який сморід почався, Фаріон зробила правильний крок. Потрібно все починати з дит садків.
avatar
8
Пане Спудей, а Ви хотіли б щоб Ваша дитина "попала" в таку сітуацію? Щоб якась скажена тітонька привселюдно соромила Вашу дитинку? Тільки тому, що цю дитинку, дома називають не так, як ця тітонька вважає правильним?
avatar
9
Все починається з дитинства. Моя дитини має вирости справжнім козаком (чи козачкою) і якщо я вдома у чомусь буду неправильно виховувати то мої побратими допоможуть мені виправити ситуацію.
avatar
10
Відносно Донецьку, то якраз Назару та Недолі як мешканцям Донецького регіону, якраз хвилює ситуація довкола І. Фаріон.
І навіть користувач під ніком "Настя", що розписується за всю Чернігівську область мешканець Донецького регіону.
Тільки в автентичності Стурбованого та пана Чернякова не сумніваюєшся, бо вони свої. рідні.
І тепер виникає питання, і чогго ото людям з Донецького регіону лазити по чернігівським сайтам, та наїзджати на Фаріон?
avatar