реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівці проти нагород регіоналам

Чернігівські активісти сьогодні, 18 серпня, під ОДА провели пікет з вимогою недопущення нагородження орденом Княгині Ольги ІІ ступеню екс-регіоналку Світлану Федорову.

Вони розгорнули плакати із написами «Регіонали вбили небесну сотню», «Регіоналів не до нагород, а на нари», «Ні бандерлогам у вільній Україні» та іншими- повідомляє сайт Високий Вал.

«До Чернігівської міської ради Світлана Федорова пройшла під знаменами Партії Регіонів. Зараз їй хочуть вручити орден. Влада наче не помічає усіх тих злочинів, які проти України зробили регіонали. Вона нехтує пам’яттю Небесної Сотні, пам’яттю героїв АТО, які полягли за незалежність нашої України. Це неприпустимо!», - сказала голова ГО «Жінки Батьківщини» Антоніна Шевчук.

«У соціальних мережах було жваве обговорення щодо цієї ситуації. Є багато вартих цієї нагороди кандидатів, проте про них, чомусь, ніхто не говорить. Пропонували нагородити і Валентину Фрол, голову ГО «Гіппократ», і Ірину Пісню, художнього керівника театру інтеграції «Дивосад», і голову ГО «Логос» Надію Лозбень. Але вони не наближені до діючої влади, а у нас нагороджують лише таких. Це нечесно. Тим паче, до нагороди хочуть представити регіоналу», - розповіла депутат Деснянської у м. Чернігові ради Світлана Личак.

Учасники акції вимагали від голови ОДА Валерія Куліча не вносити подання до Президента України про нагородження Світлани Федорової орденом княгині Ольги ІІ ступеня та провести службову перевірку з метою встановлення законних підстав по підготовці документів до нагородження і провести відкриті громадські обговорення щодо кандидатур на нагородження орденом княгині Ольги.
Активісти пообіцяли звернутись до самого Президента України, якщо місцева влада не проведе службову перевірку екс-регіоналки у встановлені ними строки.
Після закінчення акції вони підписали резолюцію та передали її до облдержадміністрації.



Теги:регіонали, Чернігівська ОДА, Валерій Куліч, Чернігівська міська рада, державні нагороди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar