реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівці до бюджету внесли більше

Бізнес Чернігівщини поповнив загальний фонд держбюджету майже на 5 млрд. грн.

Чернігівськими платниками податків до загального фонду державного бюджету протягом січня - жовтня 2012 року було сплачено 4,8 млрд. грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів, що контролюються податковою службою.
Про це повідомили в управлінні прогнозування, аналізу, обліку та звітності ДПС у Чернігівській області.

Податківці відзначають тенденцію поліпшення, адже цього року в області сплатили на 113,3 млн. грн. більше податків, ніж у минулому році.

Зросли надходження по акцизному податку з вітчизняних товарів – на 410,7 млн. грн., збору ПДВ – на 124,9 млн. грн., податку на прибуток – на 10,3 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2011 року збільшили сплату податків до державного бюджету майже 4 тисячі платників.

До місцевих скарбничок надійшло 1,2 млрд. грн., що на 21,4 відс., або на 214,6 млн. грн. більше, ніж торік.

Аналітика свідчить про зростання надходжень із більшості бюджетоутворюючих податків. Якщо основні надходження до держбюджету забезпечено за рахунок збільшення збору з ПДВ, прибутку і акцизного податку, то місцеві бюджети більшою мірою виконуються за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб - 873,2 млн.грн. надходжень, плати за землю - 163,3 млн.грн. та єдиного податку - 74,5 млн.грн..

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській області



Теги:податок на доходи, податкова, акциз, формування бюджету, ПДВ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А опозиція стверджує, що у нас все погано.
От і вір їй.
avatar