реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Час поїсти у "Білій хаті"

Свої страви читачам нашої газети пропонує шеф-кухар їдальні туристичного комплексу «Золотий берег» (м.Чернігів) Ніна ЩЕПУН.
Млинці з яблуками
Перший варіант
Інгредієнти:
Вихід: 4 порції. 3 яблука, 1-2 ст. л. цукру (для яблук), 1 ч. л. без верху кориці, сік 1/2 лимона, 1 маленька чарка рому, 200 г борошна, 4 яєць, 1/4 л води або молока, 1 дрібка солі, 1 ст. л. цукру (для білків), 2 ст. л. маргарину.
Спосіб приготування:
Яблука тоненько почистити, вийняти середину й нарізати кільцями або тоненькою соломкою. Цукор змішати з корицею, лимонним соком (можна додати також і ром), обкачати в цій суміші яблука й на 10 хв. залишити просочитися.
Із борошна, жовтків, молока та солі замісити тісто. Яєчний білок збити в густу піну. Продовжуючи збивати, додати 1 ст. л. цукру, і тоді густу білкову піну обережно ввести в тісто для млинців.
Для кожного млинця розігріти на сковороді трошки маргарину, а краще — масла. Зверху на кожний млинчик викласти яблука. Коли підрум'яниться, перевернути на другий бік.
Готові млинці посипати корицею із цукром і подати з кавою.

Примітка: тісто для млинців, замішане на воді, буде мати хрусткішу скоринку.

Другий варіант
Спосіб приготування
2 жовтки розтерти з 4 склянками цукру, всипати 1,5 склянки борошна, додати склянку чи й більше молока, щоб тісто було, як рідка сметана, влити 2 збиті яєчні білки, додати свіжі подрібнені яблука, перемішати, смажити на маслі. Масла треба класти на сковороду чимало, тоді млинці будуть пухкі. Їсти краще з медом.

Пельмені з грибами

Для тіста:
2 склянки борошна, 0,5 склянки молока, 1ч. ложка олії, третина склянки води, 1 яйце, сіль — за смаком.
Для начинки:
300 г грибів (краще лісових), 1 цибулина, олія для смаження, сіль і меленийперець.
Приготування начинки:
1. Підготовлені гриби дрібно нарізати й поділити на 2 частини. Одну половину відварити в солоній воді, іншу — підсмажити на олії. Окремо підсмажити дрібно нашатковану цибулю.
2. З'єднати відварені гриби зі смаженими та цибулею. Перемішати й заправити перцем, а за необхідності — і сіллю.
Приготування тіста:
1. Борошно висипати на стіл гіркою, у центрі зробити поглиблення. Влити в нього змішану з молоком, яйцем і сіллю воду. Замісити круте тісто. Накрити його серветкою і залишити на 20-30 хвилин.
2. Потім тісто розкатати й вирізати кружечки. У центр кожного покласти начинку. Ретельно защипнути краї та відварити в підсоленій воді.




Теги:кухар, яблоки, Десна, Щепун, їжа, кухня, млинці, Золотий Берег, Ніна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar