реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Борис Колесников про обрізання. Пільгових пенсій

Пільгові пенсії за пропозицією Президента Віктора Януковича будуть значно зменшені. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" повідомив віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесников.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи застосує Президент України Віктор Янукович вето на зменшення пільгових пенсій, Колесников заявив: "Пільгові пенсії за пропозицією Януковича будуть обрізані. Чому шахтар чи металург, який простояв все життя біля печі, буде одержувати пенсію в 2000, а "заслужений" депутат - 16 тисяч гривень?"

На думку віце-прем'єра, необхідно встановити певний максимальний розмір державної пенсії.
"Повинна бути морально відповідальна планка. Припустимо, 8 тисяч гривень. Більше цього, напевно, не повинно бути пенсії. Або треба переходити до персоніфікованої накопичувальній системі. Те, що ви зобов'язані, сплачуйте державі. Можна навіть знизити ставку при обов'язковій сплаті в накопичувальний пенсійний фонд. Хочете більшу пенсію - заробляйте більше, сплачуйте внески в приватний чи державний пенсійний фонд за персональним принципом ", - пояснив Колесников.

Він заявив, що збільшення максимальної пенсії можливо тільки паралельно із зростанням середнього показника.
"Коли в країні середня пенсія буде не одна тисяча гривень, а 6000, то, відповідно, і максимальна планка буде не 8000, а 20 тисяч. І це буде цілком прийнятно для суспільства, - констатував Колесников.




Теги:пільгові пенсії, Б.Колесников, пенсійна реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar