реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Бережіть чоловіків: вони такі ніжні...

Дослідження, проведене фахівцями з Італії, встановило, що здатність чоловіка справлятися зі стресом впливає на його здатність виробляти сперму. Про це повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Вчені виявили, що ті чоловіки, які схильні до тривалих або короткострокових стресів, виробляють насінну рідину в менших кількостях і рідко. Крім того, сперматозоїди у чоловіків, що відчувають сильне хвилювання або тривогу, були малорухомими й деформованими.

Попереднє дослідження, яке було проведено під керівництвом Елізи Велані з римського Європейського медцентру, встановило, що причиною безпліддя у чоловіків може бути стрес.

Нове дослідження італійських вчених було проведено за участю 94 чоловіків, які звернулися в клініку зі скаргою на безпліддя в перший раз, а також 85 здорових чоловіків. Чоловіки здали свою насінну рідину на аналіз, а після чого їм був заданий ряд питань для того, щоб виявити рівень тривожного стану і стресу. Рівень стресу у всіх залишався на середньому рівні, що, в принципі, не є патологічним.

Таким чином стало зрозуміло, що якість сперми залежить від того, чи знає чоловік про свої проблеми репродуктивного характеру, які й стають причиною стресу. Якщо він про це знає, то якість його сперми помітно погіршується. Саме тому вчені рекомендують чоловікам у подібних випадках намагатися керувати своїм стресовим станом.

Українські Національні Новини



Теги:стрес, безплідність, чоловіче здоров'я


Читайте також



Коментарі (0)
avatar