реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Архієпископ Амвросій – невіруючий?

До свята Трійці захотілось мені повісити лампаду до ікони Трійці, яка обновилась у Катерининській церкві. Захотілось найдорожчу. А оскільки я знаю, що син архієпископа Амвросія російської церкви працює в Софрино, у патріарших майстернях, на заводі, де їх виготовляють, то я й надумався купити без переплати.

І в неділю я пішов у єпархіальне управління. Хлопчик років 15 постукався у двері і вікно кабінету архієпископа. Довго ніхто не відчиняв, мабуть,господар спав -- відкрив двері сонний, босоніж, у капцях. Зустрів мене архієпископ Амвросій в доброму настрої, запросив до кабінету.

Я розповів йому чого прийшов. Амвросій розказав, що його син живе в Сергієвому Посаді і їздить на роботу у Софрино, на завод, де й роблять лампади. Керує він там відділом технічного контролю, має шестеро дітей.

Я хотів купити лампаду прямо з заводу і Амвросій сказав, що допоможе. Я розповів, що ікона Трійці обновилася. Архієпископ УПЦ Московського патріархату Амвросій сказав, що не вірить у це і знає як ікони оновлюються. Тобто, визнав, що його пои людей дурять.
Я розповів, що бачив як священик у храмі виганяв з людей бісів. Але і на це архієпископ сказав, що це також брехня, такого не буває. То якщо єпископ не вірить у бісів – мабуть, не вірить, і в Бога?

Після такої не дуже приємної бесіди архієпископ запитав мене – в який храм я хочу купити лампаду? І коли почув, що в церкву Київського патріархату (в Катерининську), помінявся в лиці, почав з криком мене випроваджувати, говорив, що в нього багато роботи (мабуть, спати далі в кабінеті). Замок за мною клацнув.

До мене підбіг хлопчик – став жалітися на болі в спині, просив допомогти. Та якась прислужниця стала на нього кричати, щоб бігом біг робити роботу. Знову в капцях вискочив архієпископ Амвросій і теж став кричати на дитя:» Іди на роботу!».

Отак себе ведуть високі чини російської церкви, що зветься УПЦ Московського патріархату! Та пройде небагато часу і всі люди розберуться – хто є хто. Бо я заходжу в Катерининську церкву Київського патріархату – і душа радіє!

Анатолій СКОРОХОД.



Теги:Московська церква, Чернігівська єпархія, УПЦ МП, Софрино, Амвросій


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Опубліковано в газеті "Сіверщина" за 4 липня
avatar
2
Сіверщина - для думаючих людей!!!!!! Це так ви казали. А самі друкуєте листи ідіотів...
avatar