реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

«Прєждєосвященний владика»

Так, кажуть, позаочі Іоана (Ігоря Сіопка) називали ще у лаврській митрополії, куди він пішов з поклоном після втечі до Москви свого патрона Масендича. Зрікшись єпископського сану, отриманого в УПЦ КП в 1992 році, Сіопко доволі довго був архімандритом МП, аж допоки не підтвердив свою вірність московській юрисдикції та отримав дозвіл на «рукоположення».

Завтра «двічі свячений» служитель МП Сіопко відзначає 60-ліття. І підлегла йому структура Херсонської єпархії МПвУ поширила відео про нього. Де у переповіданні біографії ЖОДНОГО слова немає про те, як у 1991-94 рр. Сіопко був у складі УАПЦ та УПЦ КП.

Цікаво також додати, що на сайті Моспатріархату цей діяч Російської ПЦ в біографії відповідний розділ має.

На цьому загалом дрібному прикладі ще раз переконуюсь, що синонімами москвославія є лукавство та цинізм. І генеруватимуть там їх доти, доки будуть ті, хто плювки «русского міра» вважатиме «Божою росою»…

Митрополит ЄВСТРАТІЙ ЗОРЯ

Від редакції "Сіверщини".
Певний час Іоанн Сіопко був єпископом Чернігівським і Ніжинським УПЦ Київського патріархату. Про нього є згадка і фото в книзі Ю.Соболя і В.Чепурного "Цеглинка для рідного храму. Історія відродження Чернігівської єпархії 1989 - 2002 р.р."



Теги:Херсон, УПЦ МП, Чернігівська єпархія, Євстратій Зоря, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar